roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Samenwerking FSN en KNRB

Sinds 2019 voeren Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) verkennende gesprekken. Het doel van deze gesprekken is om samenwerking tussen FSN en KNRB tot stand te brengen waarmee wij gezamenlijk de roeisport in de breedte vertegenwoordigen en verder ontwikkelen. Op dinsdag 7 september hebben het KNRB bestuur en FSN bestuur een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin de gezamenlijke focus en invullen in beschreven staat.

Beide besturen zien dat tussen de twee sporten, met ieder een eigen cultuur en traditie, steeds meer parallelle belangen naar voren komen. Kennis uitwisselen en samen aan tafel zitten bij derden wordt gezien als een kans om de roeisport in de volle breedte te versterken. Op basis van dit vertrouwen zijn er door middel van een samenwerkingsovereenkomst zichtbare en concrete afspraken gemaakt voor 2021 en 2022.

De focus voor 2021 ligt bij kennis deling, gezamenlijke inzet voor veiligheid op het water, het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zoals Sportvolgen.nl en elkaar versterken in communicatieve uitingen. In 2022 zetten we dit door en breiden we uit naar opleidingen voor open water, het aanbieden van andere roeivormen zodat het roei-aanbod wordt vergroot en kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden voor subsidieregelingen.

Aan het eind van 2022 wordt de samenwerking geƫvalueerd en worden er, desgewenst, nieuwe afspraken gemaakt.