roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Schrijf je in voor de digitale kamprechter B opleiding

Als kamprechter speel je een unieke en belangrijke rol in het faciliteren van roeiwedstrijden. Het is bovendien een mooie manier om na een roei- of coachcarrière laagdrempelig actief te blijven in de roeiwereld. We vroegen een aantal kamprechters hun ervaringen met ons te delen. 

“Voor mij is dit de manier om in contact te blijven met de roeiwereld nu ik ben verhuisd en een fulltime baan heb.”

Fenna van Rossum

Mark Eggink deelt dezelfde ervaring als Fenna. Hij vindt het prettig dat je geen grote tijdsinvestering hoeft te doen (zoals bij het coachen van een ploeg), maar dat je wel een heel weekend met een goede reden op een wedstrijd kunt zijn. Elke wedstrijd heeft een ander karakter, ook als kamprechter. Tim Schellekens legt uit: “Waar je bij het Heineken Openingstoernooi meer bezig bent met het faciliteren van het roeien, ben je op de Winterwedstrijden echt bezig om een strakke wedstrijd neer te zetten voor de roeiers.” 

Tot slot benadrukt Cato Mennen de gezelligheid en de hechte band tussen kamprechters. “Ik hou heel erg van gezelligheid en dit traject is ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ik merkte al snel dat de kamprechters samen een hechte band hebben. Overdag kunnen we goed samenwerken binnen de wedstrijd en ’s avonds hebben we het gezellig tijdens eventuele borrels.” 

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan een sportief en eerlijk verloop van roeiwedstrijden en vind je het leuk om samen te werken met mensen van andere verenigingen? Dan is het volgen van een kamprechtercursus misschien iets voor jou. Meld je dan nu aan voor de digitale kamprechter cursus B op 8 en 11 mei om 19:30 uur.