roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Schrijf je in voor de nationale tocht aangepast roeien

De Utrechtse Roeivereniging Viking organiseert op 2 juli 2023 de nationale tocht aangepast roeien, een roeitocht voor roeiers met een beperking en hun begeleiders.

Er zal worden geroeid op de Vaartsche Rijn in de richting van de stad Utrecht en weer terug. De afstand bepalen de ploegen zelf. Na ongeveer 1,5 kilometer kom je bij een watertoren; na 2,5 kilometer is het mogelijk bakboord uit te gaan, de recent heropende Catharijnesingel op. Degenen die nog verder doorroeien, roeien na ongeveer 4 kilometer onder Hoog Catharijne door. Daar is ook een aanlegsteiger, vanwaar het met een lift mogelijk is Hoog Catharijne te bereiken en daar is op ongeveer 100m lopen een (betaald) invalidentoilet.

Terug bij Viking is er een korte, langere of definitieve stop, al naar jouw wensen. Er wordt daar een lunch verzorgd.

Na de lunch kan wie dat wil nogmaals het water op, afhankelijk van de wensen en de drukte op het water opnieuw de Vaartsche Rijn op of richting de Veilinghaven (2,5 km van Viking), de thuishaven van statenjacht “de Utrecht”.

Het voorlopige programma (aan te passen aan de wensen van de gasten) is als volgt:

10.00 – 11.00Ontvangst deelnemers, afladen en klaarmaken van de boten
11.30 – 12.30Eerste roeirondje
12.30 – 13.30Lunch op het botenterrein van Viking
Tot 15.00Voor wie wil: middagtocht
Tot 16.00Boten uit het water; drankjes en hapjes
16.30Afsluiting

Boten

Viking biedt zowel C-boten als wherry’s aan. Eigen boten zijn ook welkom.

Bereikbaarheid

Viking is goed bereikbaar per auto. Kleedkamers, kantine en toiletten zijn op de eerste etage. Er is een rolstoellift en een invalidentoilet. Viking heeft geen tillift en geen instaphek, wel een glijplank. Er wordt verwacht dat iedere begeleider verdere specifieke benodigde hulpmiddelen zelf meeneemt voor de deelnemende roeier(s). Er is een afstap van ongeveer 25cm van het botenterrein naar het roeivlot. Er wordt voor gezorgd dat hier hulp aanwezig is.

Inschrijven

Omdat Viking nog beperkt ervaring heeft met aangepast roeien gaat inschrijven in overleg. Je kunt contact opnemen met Reinder Verlinde (06-51985144) of mailen naar [email protected] onder vermelding van je telefoonnummer. Dan wordt er besproken wat er moet worden gedaan om de tocht een succes te maken. De kosten zijn 15 euro per deelnemer, inclusief alle consumpties en lunch.

Verantwoordelijkheid

Beperkingen van en risico’s voor deelnemers aan deze toertocht aangepast roeien zijn uitsluitend bekend bij de persoonlijke begeleider(s) van die roeiers. Zij dienen voor hen passende maatregelen te treffen met persoonlijke hulpmiddelen op maat. Daarom is deelname geheel onder eigen verantwoordelijkheid

Tot ziens op 2 juli in Utrecht!