roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

UPDATE: Sportspecifieke protocol roeien aangepast

Op basis van de aangescherpte maatregelen vanuit het kabinet en het protocol verantwoord sporten, hebben wij het sportspecifieke protocol voor de roeisport aangepast. De wijzigingen zijn geel gearceerd.

De belangrijkste aanpassingen zijn als volgt:

  • Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan
  • Loodsen kunnen open onder voorwaarden.
  • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.
  • Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen*.
  • Verenigingsgebouw is gesloten.
  • Kleedkamers zijn gesloten.
  • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

*Roeien in meermansboten met een reguliere bezetting vanaf achttien (18) jaar is niet toegestaan. De KNRB geeft geen advies ten aanzien van niet-reguliere bezetting van meermansboten. Wij willen voorkomen dat roeiverenigingen de randen van de mogelijkheden op gaan zoeken omdat we nu vooral blij moeten zijn met de mogelijkheden die ons wel worden geboden. Dit betekent dat we met elkaar de anderhalve (1.5) meter vasthouden en er verstandig mee om moeten gaan en dat we met de berichtgeving ook een beroep doen op de roeigemeenschap om er verstandig mee om gaan binnen de gestelde regels en richtlijnen.

Verder is trainen in binnen accommodaties toegestaan met een maximum van dertig (30) per zelfstandige ruimte en met anderhalve meter (1,5) afstand.Het is van belang te benadrukken dat voorafgaand, tijdens en na de roei-activiteit de anderhalve meter (1,5) regel leidend is.

Meer informatie is hier te vinden.