roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Stand van Zaken Roeiongeluk Nederrijn

Zoals bekend, heeft zaterdag 11 maart een zwaar ongeluk plaatsgevonden op de Nederrijn, waardoor drie roeiers van roeivereniging Jason om het leven zijn gekomen. In dit stuk vindt u de stand van zaken naar aanleiding van dit ongeluk.

De KNRB heeft roeivereniging Jason aangegeven graag aanwezig te zijn bij de besprekingen van het officiële verslag van het onderzoek en de bevindingen. Jason heeft sindsdien besloten een interne veiligheidscommissie op te richten die de uitslagen van het politieonderzoek ontvangt en hier eventuele vervolgstappen op onderneemt. Erik Kraak, commissaris sportontwikkeling, is hier ook bij betrokken. Voor verdere vervolgacties wacht de KNRB eerst de conclusies af.

Veiligheid is al onderwerp in het jaarplan 2017 van de KNRB en is onder andere tijdens de regiobijeenkomsten en het bestuurderscongres besproken.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben is Erik Kraak voor verenigingen het aanspreekpunt wat betreft veiligheid, [email protected]. Vanuit het bondskantoor kunt u contact opnemen met  Kristel Kooij, manager sportparticipatie [email protected].