roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Start innovatief aanbod: intromaand roeien voor junioren

8 mei start de intromaand roeien voor junioren in Amsterdam.

Vier Amsterdamse roeiverenigingen met een juniorenafdeling (KARZV de Hoop, De Amstel, Roeivereniging RIC en Roeivereeniging Willem III) hebben de handen ineengeslagen om het aantal roeiende junioren in de hoofdstad te vergroten met een innovatief aanbod: een intromaand van acht roeilessen voor €50.

Intromaand

Er is voor gekozen om een intromaand aan te bieden van acht roeilessen en deze af te sluiten met een sparringswedstrijdje op eigen water.

In acht lessen, die bij voorkeur door iets meer ervaren leeftijdsgenoten (of ietsje ouder) gegeven worden, raken ze hopelijk besmet met het roeivirus en wordt de keuze om door te gaan met roeien gemaakt. Iets dat gratis is heeft vaak geen waarde en daarom is er voor gekozen om de prijs voor deze Intromaand op €50,- te zetten. 

Vrijwel alle verenigingen kennen een gratis introductieles, maar roeien is nu eenmaal een technische sport en heeft iets meer lessen nodig om onder de knie te krijgen. En het zal maar net regenen of hard waaien die ene dag.    

Junior instructeurs

Om voldoende capaciteit te hebben proberen ze zoveel mogelijk met ervaren junioren als instructeurs te werken. Dit ondersteunen ze door een vrijwilligersvergoeding te betalen. Hierdoor kunnen ze goed concurreren met een baantje bij de Albert Heijn of oppassen. 

Subsidie, goed nieuws!

Alle vier de verenigingen hebben bij NOC*NSF  een stimuleringsbudget aangevraagd. Deze subsidie komt voort uit het Sportakkoord. Goed nieuws! Deze is 4x toegekend. Dit gaan ze inzetten om deze nieuwe jongeren te bereiken, via onder andere de website ikwilroeien.amsterdam.

Opleiding junior instructeur 1 

Binnen de KNRB junioren commissie wordt gewerkt aan de opleiding Junior Instructeur niveau 1 die perfect op deze Intromaand gaat aansluiten. Dit zal bestaan uit online lesmateriaal en feedback van een ervaren instructeur/coach tijdens de intromaand en daarna een vervolg. De opleiding zal deze zomer al van start gaan.

We zullen dit concept op de voet volgen. De ervaringen kunnen helpen om in heel Nederland junioren voor de roeisport te interesseren. 

Voor vragen kun je mailen naar [email protected] (Commissie Schoolroeien)
Is jouw verenigingen ook geïnteresseerd in zo’n concept? Laat het Mirella Feeke weten via [email protected].