roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Terugblik: eerste nationale junioren weerribben toertocht

Zaterdag 23 september werd de eerste nationale junioren weerribben toertocht georganiseerd door WeerribbenRowing, roeivereniging ’t Diep en de juniorencommissie van de KNRB. De tocht ging door het Nationaal Park “Weerribben-Wieden”, een van Nederlands mooiste watergebieden.

Bij de tocht waren 19 junioren van ’t Diep, Aengwirden, Hunze, Jason en Beatrix aanwezig, waarbij de jongste deelnemer slechts 10 jaar oud was. Na een gastvrij ontvangst met koffie, limonade en koeken bij Weerribben Rowing in Scheerwolde (Overijssel), kon de tocht beginnen. Er waren aanvankelijk twee keuzes bij de tocht, de korte variant voor onervaren roeiers (11 km) en de langere variant voor ervaren roeiers (17 km). In verband met de wind is er die dag voor een meer beschutte route gekozen, want er zijn mogelijkheden genoeg in het Nationaal Park. Onderweg werd er in de boot lunch gegeten.

Het was een fantastische seizoensopening door de weerribben. Een tocht met genoeg uitdaging, zoals het manoeuvreren door de smalle bruggetjes. Zijn jullie er volgend jaar ook bij?