roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Terugblik Nationale tocht Aangepast Roeien

Dit jaar organiseerde de Utrechtse Roeivereniging Viking met veel enthousiasme de Nationale Tocht Aangepast Roeien (NAR), een roeitocht speciaal voor roeiers met een beperking. Vijftig deelnemers uit alle hoeken van het land reisden af naar het midden van Nederland om samen de Utrechtse wateren te verkennen. We blikken terug op een geslaagde editie.

Vroeg in de ochtend stonden de eerste vrijwilligers paraat bij Viking, om alle benodigde voorbereidingen te treffen voor de dag. Enkele uren later werden de eerste deelnemers warm onthaald, terwijl zij genoten van heerlijke koffie, thee en zoete lekkernijen. Feike Tibben, vertegenwoordiger van de KNRB, en Nieske Castelein, de voorzitter van Viking, openden het evenement met een hartelijk welkomstwoord. De roeiers en hun begeleiders ontvingen belangrijke informatie over het roeiwater en de geldende regels bij Viking, zodat een veilige en plezierige ervaring voor iedereen gegarandeerd was.

Om 11:00 uur werden de eerste boten in het water gelegd. Een vloot van twaalf boten, waaronder zeven wherry’s (waarvan één met combi scull/boord), drie C2*-boten, één C3*-boot en een C4-boot met combi scull/boord, ging het water op. Er werd geroeid op de Vaartsche Rijn en sommige deelnemers kozen ervoor om via de Oude Gracht hartje Utrecht te verkennen. Terug bij Viking genoten de deelnemers van een voedzame lunch, welke met liefde door de vrijwilligers van Viking was bereid.

De meeste deelnemers maakten gebruik van de gelegenheid om zowel voor als na de lunch het water op te gaan, genietend van het zonnige weer, ondanks de uitdagende wind. Deze editie van de NAR was zonder twijfel een groot succes. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de ruim dertig toegewijde Vikingers die zich hebben ingezet om roeiers uit heel Nederland een sportieve dag te verzorgen!