roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Uitnodiging: Symposium vrouwelijk leiderschap in de sport

Op 8 maart (Internationale Vrouwendag) vindt de (her)start van Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport plaats, gekoppeld aan online workshopsessies vanuit het thema ‘Vrouwelijk Leiderschap in de sport’. Meld je aan!

Één van de tien workshops is een workshop vanuit de KNRB. Secretaris Hélène Fobler gaat met deelnemers in gesprek over de manier waarop in de verschillende sporten bestuurstalent wordt herkend, hoe we ontwikkeling stimuleren met aandacht voor eigenheid van elke individu. ‘Diversiteit is belangrijk! In de workshop delen we verhalen, dilemma’s, kansen en bedreigingen en komen we op stoom via het gRoei programma voor jonge sportbestuurders en de Commissie Diversiteit en Inclusie van de roeibond’

Bekijk alle workshops via deze PDF.
Klik hier om je in te schrijven voor een workshop.

De Vrouw & Sport prijs

De avond wordt afgesloten met de Vrouw & Sport prijs 2021. De prijs zal worden gegeven aan een vrouw die op één van de 25.000 clubs die Nederland rijk is, heeft gezorgd dat, ondanks alle corona-belemmeringen, zoveel mogelijk kinderen en jeugd tot 18 jaar toch hun wekelijkse trainingen konden bezoeken, oefenwedstrijdjes konden spelen en daardoor hun sociale contacten hebben behouden, vrolijk zijn gebleven en niet in een isolement zijn gekomen.

Iedereen kan vrouwen opgeven van wie zij vinden dat zij de prijs verdienen. Dat kan via [email protected], met uitleg en liefst ook wat verwijzingen.