roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

UPDATE 16-03 | Aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen aangekondigd in de aanpak van het coronavirus. Iedereen in Nederland wordt gevraagd hier gehoor aan te geven.

Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

We doen ook nu weer een beroep op onze roeigemeenschap om deze aanvullende maatregelen t/m 6 april in acht te nemen.

Alle wedstrijdorganisaties hebben hun wedstrijden t/m 6 april 2020 geannuleerd. De bondsorganisatie van de KNRB heeft zelf de nodige maatregelen genomen om verspreiding van het Corona-virus zoveel als mogelijk te voorkomen.

Als gevolg daarvan zijn wij t/m 6 april slechts beperkt op kantoor aanwezig en wellicht minder goed bereikbaar. Ook vanuit de topsportorganisatie zijn aanvullende maatregelen genomen. Voor atleten betekent dit eigen verantwoordelijkheid om de noodzakelijke trainingsarbeid intact te kunnen houden. Iedere individuele roeier dient dit zelfstandig te doen en te organiseren zonder begeleiding of centrale regie vanuit de bond. Uiteraard zullen we vanuit onze zorgplicht voor de topsporter de overgang van een fulltime centraal programma naar een individuele thuissituatie zo goed mogelijk faciliteren en begeleiden en daarbij online begeleiding aanbieden.  Vanuit medische begeleiding zullen wij daarbij alleen de noodzakelijke medische faciliteiten voor atleten beschikbaar houden.

Aangezien de overheid heeft besloten om sportverenigingen en fitnessclubs te sluiten doen wij een beroep op u om dat besluit uit te voeren. Wij doen een beroep op onze roeigemeenschap om uw gezondheid en dat van anderen niet onnodig in gevaar te brengen. Wij vragen u als verenigingsbestuurder om uw verantwoordelijkheid te nemen en het gezonde verstand te gebruiken door t/m 6 april geen activiteiten te organiseren of verenigingsactiviteiten te verplaatsen waarbij u veel mensen bij elkaar brengt en ze hiermee onnodig risico laat lopen.

Binnen de KNRB is er een Corona Crisisteam actief dat op alle voor het roeien relevante en actuele informatie omtrent het Corona-virus volgt en u van de noodzakelijke updates op de hoogte zal stellen. Voor dringende vragen kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de KNRB (020 – 6462740) of door een email te sturen naar [email protected]. Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.