roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

UPDATE 13-03| Maatregelen Coronavirus

Gisteren, donderdag 12 maart, is er een oproep gedaan aan onze leden om gevolg te geven aan de oproep van het kabinet om alle evenementen waar meer dan 100 mensen bijeenkomen – waaronder roeiwedstrijden – tot en met 31 maart 2020 af te gelasten. Dit geldt voor alle roeiverenigingen in Nederland, die wedstrijden en toertochten, maar ook voor allerlei andere sportieve -en sociale evenementen organiseren die onder verantwoordelijkheid en vlag van onze leden, wedstrijdorganisaties en KNRB plaatsvinden. Hierbij een update namens het KNRB Bestuur.

De maatregelen van het kabinet omvatten meerdere maatregelen die u hier kunt nalezen. Iedereen in Nederland wordt gevraagd hier gehoor aan te geven!

Het advies welke wij van NOC*NSF hebben ontvangen, gaat hierin een stapje verder. NOC*NSF adviseert met klem om voor heel Nederland alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. En roept ook op om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten.

De KNRB kan uw roeivereniging niets verbieden of andere geboden opleggen. Wel doen wij een beroep op onze roeigemeenschap om uw gezondheid en dat van anderen niet onnodig in gevaar te brengen. Wij vragen u als verenigingsbestuurder om uw verantwoordelijkheid te nemen en het gezonde verstand te gebruiken door in deze maand (t/m 31 maart) geen activiteiten te organiseren of verenigingsactiviteiten te verplaatsen waarbij u veel mensen bij elkaar brengt en ze hiermee onnodig risico laat lopen.

Binnen de KNRB is er een Corona Crisisteam actief dat op alle voor het roeien relevante en actuele informatie omtrent het Corona virus volgt en u van de noodzakelijke updates op de hoogte zal stellen. Voor dringende vragen kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de KNRB (020 – 6462740) of door een email te sturen naar [email protected]. Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.