roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Update n.a.v. persconferentie 17 november

Tijdens de persconferentie is aangegeven dat er een versoepeling van de eerder aangekondigde maatregelen komt per donderdag 19 november 0:00 uur. Op basis van deze versoepeling hebben wij het sportspecifieke protocol voor de roeisport aangepast. De wijzigingen zijn geel gearceerd.

De belangrijkste aanpassing is als volgt:

  • Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen.**

** Roeien in meermansboten met een reguliere bezetting vanaf achttien (18) jaar is niet toegestaan. De KNRB geeft geen advies ten aanzien van niet-reguliere bezetting van meermansboten. Roeien in meermansboten met een reguliere bezetting vanaf achttien (18) jaar is niet toegestaan. De KNRB geeft geen advies ten aanzien van niet-reguliere bezetting van meermansboten. Wij willen voorkomen dat roeiverenigingen de randen van de mogelijkheden op gaan zoeken omdat we nu vooral blij moeten zijn met de mogelijkheden die ons wel worden geboden. Dit betekent dat we met elkaar de anderhalve (1.5) meter vasthouden en er verstandig mee om moeten gaan en dat we met de berichtgeving ook een beroep doen op de roeigemeenschap om er verstandig mee om gaan binnen de gestelde regels en richtlijnen.

Het is van belang te benadrukken dat voorafgaand, tijdens en na de roei-activiteit de anderhalve meter (1,5) regel leidend is.

Meer informatie is hier te vinden.