roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Verruiming voor roeiers van 27 jaar en ouder

Afgelopen week waren we verheugd om foto’s en video’s te zien van jongeren tot en met 26 jaar die weer samen in een boot zaten. Het is mooi om te zien dat we in de sport steeds weer wat meer ruimte krijgen.

Gisteren hebben demissionair minister-president Rutte en demissionair minister De Jonge een persconferentie gegeven. Tijdens de persconferentie hebben zij aangegeven dat verdere verruiming van de lockdown niet verantwoord is en de huidige maatregelen gelden tot en met 31 maart. Wel worden er vanaf 16 maart enkele aanpassingen doorgevoerd.

Voor de sport houdt dit in dat het kabinet de groepsgrootte voor buitensporters van 27 jaar en ouder verruimd. Per dinsdag 16 maart mogen zij buiten op sportaccommodaties met maximaal vier mensen sporten. De voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Voor mensen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.

Specifiek voor de roeisport houdt dit in dat de groepsgrootte van twee (2) naar vier (4) roeiers op 1,5 meter afstand gaat. Dit geldt voor roeiers van 27 jaar of ouder. Voor de groep tot en met 26 jaar blijven de regels die vorige week zijn in gegaan gelden.  We zijn ons er van bewust dat het nog niet geheel duidelijk is wat de definitie van sportaccommodatie is voor de roeisport. Momenteel zijn we hierover in gesprek en werken we er hard aan om dit voor 16 maart duidelijk te hebben zodat jullie hier tijdig op kunnen anticiperen.

Mocht u vragen hebben over bovenstaand bericht, schroom niet om deze dan aan ons te stellen. Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar (020) 646 27 40.

Daarnaast is alle informatie is ook terug te vinden op de website.