roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

We mogen weer roeien!

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen vrijdag (28 mei) zijn we verheugd te melden dat per 5 juni volwassenen ook zonder de 1,5 meter afstand mogen roeien in alle boottypes. Dit is goed nieuws voor roeiend Nederland!

Op basis van de afgekondigde regels hebben we het sportspecifieke protocol aangepast. De aanpassingen zijn geel gearceerd. Hierbij kort de grootste veranderingen:

  • Tijdens het sporten (binnen en buiten) hoeft de anderhalve meter afstand niet gehouden worden.
  • De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.
  • Kleedkamers en douches mogen geopend zijn. In de kleedkamers wordt een mondkapje gedragen.
  • Roeiwedstrijden zijn alleen toegestaan voor junioren tot en met 17 jaar.
  • Het is voor roeiers vanaf 18 jaar alleen toegestaan om onderling trainingswedstrijdjes te verroeien op hun eigen vereniging.

Voor de junioren zijn er nu verruimingen voor wedstrijden. Dit is mooi nieuws en tegelijkertijd erkennen we dat dit voor een grote doelgroep nog niet mogelijk is. We verwachten dat in stap 4 (eind juni) er voor deze doelgroepen verruiming mogelijk is; daarom zijn we momenteel samen met wedstrijdorganisaties, wedstrijdbanen, deelnemers en vrijwilligers een evenwichtig programma aan het afstemmen.

Alle informatie is ook terug te vinden op onze corona pagina.