roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Webinar – Het effect van voedingshypes op de prestatie

Roeiers en coaches opgelet: plantaardig voedsel en minder vlees eten is hot! De Netflix-documentaire The Gamechangers gaat hier uitgebreid op in. Met sportdiëtiste Anne-Marijke Ambergen kijken we naar de effecten van de voedingshypes op jouw roeiprestaties en krijgen we antwoord op de vraag of een volledig plantaardig dieet kampioenen voortbrengt.

Tijdens het webinar voeding gaan we met elkaar kijken naar het effect van voedingshypes op de prestatie. We pakken er een specifieke uit. De meesten van jullie zullen ergens wel iets hebben opgevangen over de Netflix documentaire The Gamechangers. Een docu waarin een volledig plantaardige voeding de heilige graal (b)lijkt te zijn. In een tijdgeest waarin we allemaal met voeding bezig zijn en minder vlees eten hot is, is dat niet een heel gekke gedachte. Tijdens deze interactieve webinar duiken we in deze materie en kijken we wat een plantaardige voeding voor effecten heeft op de basisvoeding, het herstel en de prestatie van een roeier. Na afloop weten we of een volledig plantaardige voeding kampioenen voortbrengt. 

Anne-Marijke Ambergen is Sportdiëtist sinds 1997 en heeft in 2008 haar IOC Diploma in Sports Nutrition behaald. Zij begeleidt o.a. Olympisch sporters en heeft ook de roeiers begeleidt naar Londen toe. Daarnaast geeft zij les bij de HvA aan toekomstige Sportdiëtisten binnen de Post HBO Sportdiëtetiek. 

Datum: donderdag 20 mei (19:30 – 20:30)
Door: Anne-Marijke Ambergen
Voor: Roeiers en roeicoaches
Prijs: 5 euro 7,50 euro (excl. servicekosten)

Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de Netflix-documentaire The Gamechangers gezien hebt.

Meer informatie & aanmelden

Bekijk alle webinars op deze pagina.