roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Webinar over schoolroeien gemist? Lees dan snel verder...

Op 15 maart 2022 is er een webinar over schoolroeien geweest. Heb je dat gemist? Geen probleem! De belangrijkste vragen vanuit scholen en verenigingen hebben we voor je op een rij gezet.

Gebrek aan coaches:
Wij als vereniging merken dat we moeite hebben met het coachen van deze schoolploegen. Wat kunnen wij hier het beste voor doen?

  • Optie 1: Algemene verenigingen kunnen in de regio samenwerken met bijvoorbeeld een studentenvereniging. Deze studenten hebben vaker tijd overdag. Om dit nog extra te stimuleren zou je hier ook een vergoeding voor kunnen geven.
  • Optie 2: Maak de training hybride, laat de scholieren zich voorbereiden via introductie filmpjes die op een hele laagdrempelige manier vertellen hoe je moet instappen, techniek en oefeningen. Dit kan goed worden gebruikt om de leerlingen van te voren te informeren, zodat de eerste training al beter verloopt. De leskaarten en de introductie filmpjes zijn te vinden op KNRB.nl. Zo kun je meer scholieren tegelijk begeleiden.
  • Optie 3: Laat de scholieren elkaar begeleiden. Maak een trainingsschema met wat ze kunnen doen. Laat een iemand op de kant coachen en de andere roeien.
  • Optie 4: Betrek de junioren in je vereniging bij de trainingen. Voor junioren is het leuk om met eigen leeftijdsgenoten te trainen.

Is het verplicht dat de roeiers 10 keer trainen, want dit kunnen wij niet meer halen?
Het streven is 10 trainingen, maar dat is zeker niet verplicht. Het idee achter de 10 trainingen is dat scholieren daarmee de basis van een roeihaal aan kunnen leren. Het is met 6 tot 8 trainingen ook goed mogelijk. Belangrijkste is dat de scholieren in staat zijn om 500 meter te roeien.

Hoe moet je je (school) inschrijven?
Op KNRB.nl, onder wedstrijden & evenementen > KNRB evenementen vind je bij schoolroeien een inschrijfformulier. Wanneer deze voor of door de school wordt ingevuld krijgt de school van de KNRB een account in mijnvereniging.knrb.nl. Hier kan de school de rest van de gegevens invullen en de leerlingen aanmelden en inschrijven. Dit is anders dan voorgaande jaren, dus het kost wat meer tijd de eerste keer. Goed om daar tijdig rekening mee te houden.

Hebben jullie ook promotiemateriaal die wij kunnen gebruiken voor onze eigen Instagram?
Ja die hebben we zeker. We hebben meerdere foto’s speciaal voor Instagram of Facebook beschikbaar voor promotie van schoolroeien. Dit materiaal is prima te gebruiken voor extra promotie voor binnen je vereniging of voor de scholen. Deze zijn beschikbaar op aanvraag [email protected].

Waar moet ik verder aan denken?
Voor een succesvolle voorbereiding hebben we een handig stappenplan opesteld. Met dit stappenplan kun je als school of vereniging snel checken of alle voorbereidingen voor 3 juni op jullie vereniging volgens plan verlopen.

Is de PowerPoint van de Webinar beschikbaar?
Ja die stelt juniorencommissie graag beschikbaar en is op aanvraag via de mail beschikbaar. Vraag het op via [email protected] .