roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Webinar sociale veiligheid

Een sterke vereniging laat zien de zaken goed op orde te hebben. Qua financiën, sportaanbod, maar ook op het gebied van (sociale) veiligheid. Het is de kunst om je leden een veilig gevoel op de club te geven. Dat ze hun zorgen uit kunnen spreken, zichzelf kunnen zijn en bovenal plezier hebben tijdens het sporten. Hoe kan jouw vereniging invulling geven aan een actief beleid sociale veiligheid?

We raden je aan om vrijwilligers die met kwetsbare leden werken te screenen aan de hand van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Voor sportverenigingen kan dit gratis door je aan te melden voor de Regeling Gratis VOG. Het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon behoort ook tot de mogelijkheden van je beleid. In het High5-stappenplan staat concreet beschreven wat verenigingen (nog meer) zouden kunnen doen op dit gebied. Tijdens dit webinar wordt, onder leiding van een expert van Centrum Veilige Sport Nederland (NOC*NSF), in gegaan op de maatregelen en verneem je hoe je er hulp bij kunt krijgen.

Thema: sociale veiligheid verenigingen
Datum: 14 oktober van 19.30 tot 21.00 uur
Door: Ine Klosters
Aantal deelnemers: max 20 deelnemers

Tijdens dit webinar:

  • Bespreken we de mogelijkheden om sociale veiligheid te creëren, zodat je aan de leden, vrijwilligers en bezoekers laat zien dat je hun veiligheid serieus neemt;
  • Krijg je inzage in het High5-stappenplan;
  • Gaan we o.a. in op de Regeling Gratis VOG;
  • Staan we stil bij de meldplicht voor bestuurders en begeleiders;
  • Wissel je kennis en ervaring uit met bestuurders van andere clubs.
Please select a valid form