roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Wedstrijden annuleren? Dat wil niemand.

De afgelopen jaren is de roeisport enorm gegroeid. Het aantal actieve roeiers is groter dan ooit, er zijn een groot aantal competitie- en nationale wedstrijden bijgekomen. Maar de groei van het aantal vrijwilligers met kamprechterlicentie, evenals het aantal motorbootbestuurders, is achtergebleven.

Voor de roeiers, coaches en vele andere geïnteresseerden in de roeisport is dat tekort niet direct zichtbaar. Het is achter de schermen wel enorm aanwezig en tegenwoordig bij bijna iedere wedstrijd een hot topic.

Niet genoeg kamprechters of motorbootbestuurders betekent: géén wedstrijd. Tot nu toe zijn er geen wedstrijden geannuleerd, mede dankzij de flexibele houding van een aantal vrijwilligers, die na een laatste wanhopige oproep hun agenda’s schoonvegen, zodat in ieder geval die wedstrijd door kan gaan. Ter illustratie: sommige wedstrijden waren gered dankzij één extra vrijwilliger. Vele wedstrijden, zelfs nationale roeiwedstrijden, zien ook dat ze maar net rondkomen.

Wij willen de roeigemeenschap waarschuwen dat het zeer goed mogelijk is dat er op korte of lange termijn wedstrijden worden geannuleerd, enkel en alleen wegens een tekort aan vrijwilligers met kamprechterlicentie en/of motorbootbestuurders. Niemand wil dat, maar de huidige situatie is dusdanig penibel dat we ons genoodzaakt zien om een waarschuwing uit te geven. Hoe kan jij helpen? Meld je aan voor de kamprechtercursus of motorbootbestuurder! 

Mocht je na het lezen van dit bericht willen overleggen met de Kamprechtercommissie of  motorbootbeheerders omdat je vragen hebt over de inhoud van de rol en/of als je bijvoorbeeld twijfelt of het wel iets voor jou is, neem dan contact op via [email protected] en/of [email protected].