roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Wegen KNRB en technisch directeur scheiden na Parijs

De Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) en technisch directeur Hessel Evertse hebben besloten om de samenwerking na ruim 11 succesvolle jaren te beëindigen. Hessel Evertse neemt na de aanstaande Olympische Spelen in Parijs afscheid en blijft tot die tijd verantwoordelijk voor het KNRB-topsportprogramma.

Bondsvoorzitter Seada van den Herik: “Mede door de inzet en expertise van Hessel hebben de Nederlandse roeiers zich kunnen ontwikkelen tot de beste ter wereld. We kijken terug op een succesvol tijdperk met onder andere zes gouden medailles op het WK vorig jaar. Tegelijkertijd zien we uit naar Parijs, waar veel van onze roeiers als favorieten voor de medailles aan de start gaan verschijnen. Nu de selectie voor de aanstaande Spelen compleet is, is het vizier van Hessel, staf en atleten de komende maanden volledig gericht op een Olympisch topresultaat. De KNRB gaat zich in de tussentijd beraden over zijn opvolging.”

Kwart eeuw topsport

Evertse trad op 1 maart 2013 als technisch directeur in dienst bij de roeibond en was daarvoor vele jaren de topsportmanager van de windsurfers en de zeilers. Hessel Evertse: “Inmiddels ben ik nu al zo’n kwart eeuw eindverantwoordelijk voor topsportprogramma’s. Parijs wordt mijn zevende Olympiade op rij en het lijkt me een gepast moment om nu mijn afscheid van deze prachtige sport aan te kondigen. Het is een voorrecht om met deze ambitieuze en toegewijde atleten en staf te mogen werken. Dat doe ik met veel plezier en ik kijk met tevredenheid terug op wat we als team bereikt hebben en waar we nu staan. De focus blijft echter volledig op Parijs, daarna kijk ik verder en sta ik open voor nieuwe uitdagingen.”