roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

World Cup III in 2019 in Rotterdam

De KNRB heeft groen licht gekregen om in 2019 de World Rowing Cup III (WC III) te organiseren. Dit is net bekend gemaakt tijdens het congres van FISA (wereldroeibond) dat aansluitend aan het WK in Sarasota plaatsvond.

Het bidboek van de KNRB, gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en de Koninklijke-Holland Beker was overtuigend voor de FISA om de WC III toe te wijzen. In 2019 vindt de WC III plaats op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen van 12 tot en met 14 juli 2019.

Organisatie
De Koninklijke-Holland Beker, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport nemen de organisatie van het evenement op zich. De Koninklijke-Holland Beker is een uitmuntend organisatiecomité met veel ervaring. Een groot aantal leden van het comité heeft ook een bijdrage geleverd aan het WK 2014 in Amsterdam en het WK 2016 in Rotterdam. Tevens is Rotterdam een stad waar sport in het DNA zit. Een indrukwekkend aantal internationaal aansprekende evenementen, zoals CHIO Rotterdam en het World Tennis Tournament wordt door Rotterdam Topsport georganiseerd.

Enthousiaste reacties
De Rotterdamse Sportwethouder Adriaan Visser reageert enthousiast op het toewijzingsbesluit: “Ik ben heel blij dat zo kort na het geslaagde WK Roeien in 2016 de FISA deze prestigieuze World Cup 2019 aan Rotterdam heeft toegewezen. Het betekent opnieuw een internationale waardering voor de Willem-Alexander Baan. De World Cup III 2019 is de opmaat naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020. We verwachten de absolute wereldtop in Rotterdam aan de start en we hopen natuurlijk weer op Nederlandse successen. Samen met de KNRB en de organisatie van de Koninklijke-Holland Beker gaan we er een geweldig evenement van maken.”

KNRB voorzitter Rutger Arisz meldt vanuit Amerika: “In 2007 vond voor de laatste keer een World Rowing Cup plaats in Nederland. We zijn dan ook trots dat de FISA ons het volste vertrouwen geeft om na ruim tien jaar weer zo’n evenement te organiseren. Nog een kleine twee jaar en dan zien we de mondiale wereldtop in Rotterdam.” Ook Judith Tillemans, sponsormanager van Aegon, laat vanuit Sarasota weten dat Aegon als partner van het Nederlandse roeien enthousiast is over de toewijzing van de WC III.