roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

World Rowing Kamprechter Seminar

Permanente Educatie in de vorm van blokken A en B is niet alleen verplicht om in Nederlandse kamprechterlicentie te kunnen behouden. Ook internationaal is het verplicht om ten minste iedere vier jaar een Seminar bij te wonen om relevante details weer scherp te krijgen en bijgeschoold te worden over ontwikkelingen in de World Rowing Rules of Racing.

Afgelopen weekend kwam daarom in het OTC vanuit Nederland, België, Duitsland, Ierland, Hongarije, Oezbekistan, Italië en Frankrijk een bond gezelschap bij elkaar om gedurende twee dagen op 1.5 meter afstand bijgepraat te worden over o.a. de nieuwe protest-bezwaar-beroep-regels (na twee keer dezelfde uitspraak staat geen beroep meer open), Coastal en Beach Sprints (definitief format richting LA28 nog in ontwikkeling) en Fairness (World Rowing implementeert sinds kort wedstrijd-statistieken die bij ons allang normaal zijn). Mocht je geïnteresseerd zijn in bepaalde ontwikkelingen, schiet dan een van de Nederlandse kamprechters met een WR licentie aan.

Examen
Tijdens het seminar werd ook een examen afgenomen voor de licentie van WR kamprechter. Na in de voorbereiding grondig gedrild te zijn door Steven en Tom, begonnen Bastiaan en Christiaan goed voorbereid maar niet minder zenuwachtig aan hun examen.

Zij hebben beiden het examen gehaald en zijn we in Nederland twee World Rowing kamprechters rijker. Bastiaan en Christiaan Gefeliciteerd!