roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie

Masterclass programma coaches

Deze winter bieden we in samenwerking met team NL een masterclass programma voor topsport- en wedstrijdcoaches op de club. We hebben een breed palet aan onderwerpen voor je klaar staan!

Via de kalender kun je direct voor de masterclasses aanmelden. Wees er snel bij want vol is vol!

Over de masterclasses

Help mijn kind wordt topsporter! – webinar door Patrick van Bruggen, stichting topprestaties
Als coach heb je te maken met ouders. Hoe begeleid je ouders in de sportambities van hun kind. Wat hebben ouders nodig om de optimale thuisomgeving te kunnen bieden. Patrick: het onderwerp ‘De rol van de ouder is groter dan brengen, ophalen en betalen’. Op welke wijze kun je als roeivereniging ouders de juiste rol geven in het stimuleren, motiveren en ondersteunen van je kind. Ouders willen het beste voor hun kind, echter weten ze vaak niet hoe ze zelf reageren aan de kant van het water en/of weten niet welke wijze het beste is om je kind te helpen. Ik geef coaches en besturen van verenigingen tools wat ze het beste met de ouders aan het begin van een nieuw seizoen kunnen bespreken. Prijs: 7,50 (met RC3/4 diploma) en 15,- (zonder RC3/4 diploma)

Trainingsleer – workshop door Koen de Haan, KNRB embedded scientist
Binnen team NL roeien werken wij met een bepaalde visie tav trainen. Wat is die visie en hoe vertaal je dat naar de clubs. Hoe observeer je je roeiers en kun je begrijpen wat je ziet? Hoe kun je via coaching je doelstellingen bereiken? Koen verbindt met voorbeelden de theorie / visie aan de praktijk en vertaalt deze met de deelnemers aan de workshop samen naar de club, waar je anders dan in team NL, niet perse fulltime met een sporter werkt.

Impliciet versus expliciet leren – workshop door Peter Beek
info volgt

Voeding – webinar door Peter Res, sportvoedingskundige en triatleet
De juiste voeding binnen de sport is cruciaal. Wat is de juiste voeding in de trainingsjaren van een atleet? Peter focust in deze webinar op hoe je wedstrijdsporters begeleidt van U19 en U23.

Mentale training
Info volgt

Biomechanica – workshop door Freek Robbers, KNRB bondscoach en Dion van Schie, KNRV embedded scientist
begrip van de roeihaal en hoe een boot beweegt. verder info volgt