roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie

Masterclass programma coaches

Deze winter (2023-2024) bieden we in samenwerking met TeamNL een masterclass programma voor topsport- en wedstrijdcoaches op de club. We hebben een breed palet aan onderwerpen voor je klaarstaan!

Via de kalender kun je direct voor de masterclasses aanmelden. Wees er snel bij want vol is vol!

Over de masterclasses

RP3 voor coaches – webinar door Rogier Blink
webinar 30 november 19.3021.30
Als coach ben je met je roeiers overgestapt van Concept naar RP3. Je weet dat dit wat anders werkt, maar precies weet je het ook niet. In deze webinar neemt Rogier je mee in de juiste afstellingen van de RP3 en hoe je data verzamelt voor bijvoorbeeld profieltesten. Hoe train je met een RP3. Wat doe je anders dan op een Concept en welke mogelijkheden zijn er allemaal. Na de webinar is er een vragenuur met Rogier waarbij je alles kunt vragen wat je nog meer wilt weten over de RP3.

Coachcongres
9 dec 10.00 – 17.30u Sportivate, Amersfoort

Trainingsleer – workshop door Koen de Haan, KNRB embedded scientist
11 jan 19.00 – 21.30u OTC Amstelveen [deze is verplaatst ivm storm 2 nov]
Binnen TeamNL roeien werken wij met een bepaalde visie tav trainen. Wat is die visie en hoe vertaal je dat naar jouw club. Hoe observeer je je roeiers en kun je begrijpen wat je ziet? Hoe kun je via coaching je doelstellingen bereiken? Koen verbindt met voorbeelden de theorie / visie aan de praktijk en vertaalt deze met de deelnemers aan de workshop samen naar de club, waar je anders dan in TeamNL, niet perse fulltime met een sporter werkt.

Biomechanica in het roeien (meten is weten) – workshop door Freek Robbers, KNRB bondscoach en Dion van Schie, KNRB embedded scientist
14 jan 10.00 – 12.30u [NB. tijdstip kan nog wat wijzigen] OTC Amstelveen
In deze masterclass nemen Dion van Schie (KNRB applied scientist) en Freek Robbers (KNRB bondscoach) je mee in de wereld van biomechanica en meten is weten. De wetenschap achter de roeihaal, de ideale positie van een individuele roeier, afstelling, en andere aan biomechanica gerelateerde onderwerpen komen aan bod. Na deze workshop ga je naar huis met een schat aan kennis die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen bij jouw wedstrijdroeiers.

Race tactics – workshop door Matthias Verstraelen, KNRB embedded scientist
In deze masterclass neemt Matthias Verstraelen (Embedded scientist) je mee in wedstrijddata. Wat kan je met wedstrijddata doen om meer succesvol te zijn? Hoe verschillen data van de ergometer met data uit de boot? Tot slot hebben we het over het LA’28 project waarbij de wedstrijdafstand 25% wordt ingekort. Waar staat de wetenschap op dit moment en hoe kunnen we deze verandering gaan benaderen vanuit fysiologisch oogpunt?.

Webinars 2023

Help mijn kind wordt topsporter! – webinar door Patrick van Bruggen, stichting topprestaties
Als coach heb je te maken met ouders. Hoe begeleid je ouders in de sportambities van hun kind. Wat hebben ouders nodig om de optimale thuisomgeving te kunnen bieden. Patrick: het onderwerp ‘De rol van de ouder is groter dan brengen, ophalen en betalen’. Op welke wijze kun je als roeivereniging ouders de juiste rol geven in het stimuleren, motiveren en ondersteunen van je kind. Ouders willen het beste voor hun kind, echter weten ze vaak niet hoe ze zelf reageren aan de kant van het water en/of weten niet welke wijze het beste is om je kind te helpen. Ik geef coaches en besturen van verenigingen tools wat ze het beste met de ouders aan het begin van een nieuw seizoen kunnen bespreken.
Patrick is auteur van het boek ‘Handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders’. De KNRB heeft een aantal exemplaren liggen. Heb jij belangstelling? Dan kun je deze tegen betaling van 30,- bij ons op komen halen. Neem hiervoor contact op met Eveline via [email protected]. De webinar kun je hieronder terugkijken.

Voeding – webinar door Peter Res, sportvoedingskundige en triatleet
De juiste voeding binnen de sport is cruciaal. Wat is de juiste voeding in de trainingsjaren van een atleet? Peter focust in deze webinar op hoe je wedstrijdsporters begeleidt van U19 en U23.