roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Oprichting Vechtse Roeivereniging Zuilen

Goed nieuws voor de Nederlandse roeisport: op 23 maart is na een periode van voorbereiding de Vechtse Roeivereniging Zuilen (VRVZ) officieel opgericht. Initiatiefnemer was de heer Cor Scheffers, enthousiast promotor van de roeisport, die constateerde dat Utrecht met de Vecht als mooi roeiwater een unieke kans kan bieden aan mensen om de roeisport te beoefenen.

Roeiplezier

Met de oprichting verwacht VRVZ de (vaak) ervaren liefhebbers van de roeisport een ontspannen vaarplezier te kunnen geven. De Stichtse Vecht is het meest geschikt om gestuurd te roeien. Het is een prachtige riviertje en er is veel te zien. Ook zijn er verbindingen met de Loosdrechtse Plassen, het Hilversumskanaal en na de oversteek van het AmsterdamRijnkanaal naar Abcoude.

Vloot

De Vechtse Roeivereniging Zuilen heeft momenteel 3 C-boten op haar locatie van Scouting Zuilen liggen dichtbij Scheepswerf De Klop en tegenover Fort de Klop. De bedoeling is dat binnen niet al te lange termijn een grotere vloot op een dicht bijgelegen locatie beschikbaar zal komen. Aanbiedingen van boten van andere verenigingen zijn welkom.

lid worden

De meeste leden zijn al lid van een roeivereniging in Nederland. Daar is bij de contributie rekening mee gehouden. Voor deze leden, echte liefhebbers van de Roeisport bedraagt de contributie € 100 per jaar. Wil je ook lid worden voor het bescheiden genoemde bedrag? Dat stelt het bestuur en haar organisatie in staat snel van de grond te komen. Het lidmaatschap is op deze wijze gelijk een steungeste.

Bestuur

Het eerste bestuur van de roeivereniging bestaat uit Bert Appeldoorn (voorzitter), Ruud van Ginkel (secretaris) en Cor Scheffers (penningmeester). Alle drie hebben zij ruime ervaring in de roeisport en zijn aangesloten bij diverse roeiverengingen in het land en de stad Utrecht.

”Het doel is te komen tot een vereniging, waar jong en oud plezier gaan beleven van het roeien. Sporten is belangrijk voor gezondheid en sociale contacten. Roeien is daar bij uitstek geschikt voor en kan tot op hoge leeftijd worden beoefend.”

Lees meer of meld je aan als lid via: www.vrvzuilen.nl.