Wedstrijdkalender

Evenementenkalender
Alle roei-evenementen kunnen gevonden worden in de kalender op de homepage. In deze kalender zijn alle toertochten, marathons en wedstrijden te vinden.

Wedstrijdkalender 2017
Deze kalender bevat alle wedstrijden die aangemaakt zijn op inschrijven.knrb.nl.    

Hoe verloopt het samenstellen van de wedstrijdkalender?
Bij het opstellen van de wedstrijdkalender wordt er onderscheid gemaakt tussen nationale wedstrijden en overige wedstrijden.

  • De KNRB stelt (conform artikel 57 van het Huishoudelijk Reglement) de data voor de nationale kalender vast. De voorlopige versie van deze nationale kalender wordt voor 1 mei gepubliceerd. Wedstrijdorganisatoren hebben vervolgens tot 1 juni de tijd om bezwaar te maken. De KNRB publiceert vervolgens uiterlijk 1 juli de definitieve data.
  • De verenigingen stellen zelf de data voor de overige wedstrijden vast. Om dit proces makkelijk te maken, publiceert de KNRB vanaf 1 juli tot 1 september de data van de wedstrijden die reeds zijn aangemeld. Verenigingen kunnen vervolgens nieuwe wedstrijden aanmelden, of de data van reeds aangemelde wedstrijden wijzigen.

Definitieve kalender voor Nationale Wedstrijden
Bij het opstellen van de kalender voor nationale wedstrijden, volgt de KNRB de prioriteiten zoals enkele jaren geleden afgesproken met de wedstrijdorganisaties. Dat betekent dat eerst de beste datum voor de Koninklijke Holland Beker wordt gezocht. Voor het voorseizoen en het naseizoen wordt de gebruikelijke volgorde en de gebruikelijke ruimtes tussen de wedstrijden gehandhaafd.

Indicatieve kalender voor overige wedstrijden
In de wedstrijdkalender van het komende kalender jaar staat vanaf 1 juli een overzicht van de reeds aangemelde wedstrijden. De data van de wedstrijden kunnen tot 1 oktober van het huidige jaar worden aangemeld (of gewijzigd). We verzoeken de organisatoren echter om voor 1 juli een voorlopige datum aan te melden bij wedstrijdzaken@knrb.nl, opdat wedstrijden rekening kunnen houden met elkaars data. Let op: nationale wedstrijden dienen hun wedstrijddata in te dienen voor 1 april van het huidige jaar.

Sponsoren en partners KNRB