roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen KNRB evenementen

Nationaal schoolroeikampioenschap NSRK

Het nationaal Schoolroei kampioenschap (NSRK) is de grote wedstrijd tussen alle middelbare scholen en ROC’s van Nederland en trekt jaarlijks ruim 600 deelnemers. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers tot en met 18 jaar, die een ploeg van hun school vormen, kunnen mee doen! Zij strijden namens hun school over een afstand van 500m voor de titel ‘beste roeischool van Nederland’.

Het NSRK 2022 – 3 juni

Elk jaar doen er honderden scholieren uit heel Nederland mee aan het NSRK. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers tot en met 18 jaar, die een schoolploeg kunnen vormen, kunnen meedoen! Er zijn zowel ervaren als onervaren velden. Ook scholieren die pas 2 a 3 keer in de boot hebben gezeten zijn van harte welkom. Dit jaar vindt het Nationaal Schoolroei Kampioenschap, na drie jaar afwezigheid, weer plaats aan de Bosbaan op vrijdag 3 juni.

Programma

9:00Rugnummers ophalen
9:40Instappen eerste ploegen
10:00Start eerste voorwedstijd
11:30Start ergometer challenge
12:00Algemene pauze
13:00Start finales
14:00Einde ergometer challenge
15:30Laatste finale
16:15Prijs uitreiking
16:30Sluiting Rugnummers inleveren

Bekijk hieronder een impressie van het NSRK in 2019 met roeivlogger Boyd en in 2014 met olympisch kampioen Dirk Uittenbogaard.

Iedereen kan meedoen!

Tijdens dit evenement strijden ervaren en onervaren roeiers om prijzen in diverse categorieën.  Er zijn wedstrijden voor de onderbouw, bovenbouw en ROC-studenten (t/m 20 jaar) in de categorieën meisjes, jongens en gemengde ploegen. Elke ploeg vaart een 500 meter. Er zijn prijzen per wedstrijdnummer te winnen en de scholieren kunnen mee doen aan een heuse ergometerchallenge!

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van, bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen. Ben je een beginnend team, wil je oefenen maar weet je niet waar? Neem dan contact op via: [email protected]. Dan kunnen medewerkers je naar een roeivereniging in de buurt verwijzen, die jullie de benodigde training kunnen geven.

Onervaren

Voor scholieren die nog niet roeien en alleen ter voorbereiding van het NSRK hebben geroeid, is het NSRK de ideale afsluiting van hun schoolroeiproject.

Ervaren roeiers

Voor scholieren die een jaar of langer roeien, zowel wedstrijdroeiers als competitieroeiers, zijn er ervaren velden. Zij kunnen namens hun school ploegen vormen die zowel uit wedstrijd- als competitieroeiers bestaan.

Inschrijven

Om mee te doen aan het NSRK 2022 heb je als school een KNRB-account nodig. Door op de knop ‘inschrijven voor scholen’ te klikken, kunnen wij een KNRB-account voor jou als school aanmaken. LET OP: deze manier van inschrijven is nieuw en iedere school moet zich via deze weg inschrijven.

Zodra je account is aangemaakt, ontvang je vanuit de KNRB een uitgebreide handleiding over de hele inschrijfprocedure. De officiële inschrijvingen via mijnvereniging.knrb.nl zullen begin mei opengaan.

Overige informatie

Tijdens het komende NSRK worden er foto’s en video’s gemaakt ter promotie van het evenement. Verder is het NSRK een alcohol- en drugsvrij evenement. Meedoen aan het NSRK is vrijwillig en op eigen risico. Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en het vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen.

Contact

Commissie schoolroeien

Vragen over het NSRK? Neem dan contact op met [email protected].

KNRB sportparticipatie

Het junioren competitieroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris sportontwikkeling.

Downloads

Downloaden Tips voor het organiseren van deelname aan de NSRK .pdf - 70 KB
Downloaden Plattegrond Bosbaan .pdf - 141 KB
Downloaden Uitslagen virtueel NSRK 2021 .pdf - 197 KB
Downloaden Uitslag "Beste roeischool" NSRK 2019 .pdf - 96 KB