roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen KNRB evenementen

Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) is de grote wedstrijd tussen alle middelbare scholen van Nederland en trekt jaarlijks ruim 300 deelnemers. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers tot en met 18 jaar, die een ploeg van hun school vormen, kunnen meedoen! Zij strijden namens hun school over een afstand van 500m voor de titel ‘Beste Roeischool van Nederland’.

Het NSRK 2023 – vrijdag 2 juni

Tijdens het NSRK zijn er zowel ervaren als onervaren velden. Ook scholieren die pas 2 a 3 keer in de boot hebben gezeten zijn van harte welkom. Dit jaar vindt het Nationaal Schoolroei Kampioenschap plaats aan de Bosbaan op vrijdag 2 juni 2023.

Inschrijven

De voorinschrijvingen voor het NSRK 2023 zijn geopend! Een maand voor het evenement zullen de definitieve inschrijvingen openen via mijnvereniging.knrb.nl.


Iedereen kan meedoen!

Tijdens dit evenement strijden ervaren en onervaren roeiers om prijzen in diverse categorieën.  Er zijn wedstrijden voor de onderbouw en bovenbouw (t/m 18 jaar) in de categorieën meisjes, jongens en gemengde ploegen. Elke ploeg vaart een 500 meter. Er zijn prijzen per wedstrijdnummer te winnen en de scholieren kunnen mee doen aan een heuse ergometer challenge!

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van, bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen. Ben je een beginnend team, wil je oefenen maar weet je niet waar? Neem dan contact op via: [email protected]. Dan kunnen medewerkers je naar een roeivereniging in de buurt verwijzen, die jullie de benodigde training kunnen geven.

Velden

Scholieren kunnen starten in vieren of tweeën. Dit is verdeeld in velden voor de onderbouw (klas 1, 2 en 3) en voor de bovenbouw (klas 4, 5 en 6, en ROC). Dit kan zijn voor Jongensvelden (J), meisjesvelden (M) of mix-velden waar bij de meisjes-jongen verdeling 50%/50% is (Mix). In de vieren kan er geroeid worden met één riem per roeier (boordroeien /+) of twee riemen per roeier (scullen / *). Bij het boordroeien roeien boven- en onderbouw, ervaren en onervaren in hetrzelfde veld. Er zijn ook velden voor aangepast roeien.

1             J2x (ervaren)
2             M2x (ervaren)
3             Mix2x (ervaren)
4             JC4* (onervaren)
5             MC4* (onervaren)
6             MixC4* (onervaren)
7             JC4* (ervaren, onderbouw)
8             MC4* (ervaren, onderbouw)
9             MixC4* (ervaren, onderbouw)
10        JC4* (ervaren, bovenbouw)
11 MC4* (ervaren, bovenbouw)
12 MixC4* (ervaren, bovenbouw)
13         JC4+ 
14         MC4+
15         MixC4+
16           AR C4+
17 AR C2+

Voor scholieren die nog niet roeien en alleen ter voorbereiding van het NSRK hebben geroeid, is het NSRK de ideale afsluiting van hun schoolroeiproject.

Vorige edities een terugblik

Terugblik op editie in 2022 meer dan 300 deelnemers op een zonnige dag op de Bosbaan. Check hier de uitslagen en het fotoalbum. De winnaar van editie 2022 was het Rudolf Steiner College uit Haarlem, lees hier meer over de winnaar van het NSRK 2022

Bekijk ook eens de impressie van het NSRK in 2019 met roeivlogger Boyd en de editie van 2014 met Olympisch Kampioen Dirk Uittenboogaard.

Overige informatie

Tijdens het komende NSRK worden er foto’s en video’s gemaakt ter promotie van het evenement. Verder is het NSRK een alcohol- en drugsvrij evenement. Meedoen aan het NSRK is vrijwillig en op eigen risico. Alle verdere informatie over bijvoorbeeld de regels, de inschrijving, de kosten en het vervoer is bekend bij de roeiverenigingen en is na te lezen in de bepalingen.

Contact

Commissie schoolroeien

Vragen over het NSRK? Neem dan contact op met [email protected].

KNRB sportparticipatie

Het junioren competitieroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris sportontwikkeling.

Downloads

Downloaden Bepalingen NSRK 2023 .docx - 133 KB
Downloaden Praktische informatie NSRK 2022 .pdf - 90 KB
Downloaden Tips voor het organiseren van deelname aan de NSRK .pdf - 78 KB
Downloaden Plattegrond Bosbaan .pdf - 141 KB
Downloaden Uitslagen virtueel NSRK 2021 .pdf - 197 KB
Downloaden Uitslag "Beste roeischool" NSRK 2019 .pdf - 96 KB