roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Beleid & organisatieJunioren

Hulpmiddelen

Om verenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van junioren heeft de KNRB verschillende hulpmiddelen ontwikkeld. Zo is alle informatie voor verenigingen gebundeld in de juniorentoolkit en helpt de jeugdbesturentoolkit huidige junioren op jouw verenigingen opweg om aan de slag te gaan met een jeugdbestuur.

Juniorentoolkit

Om verenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van meer junioren heeft de KNRB een toolkit ontwikkeld. Deze toolkit zal de juiste handvatten bieden om o.a.:

  • meer informatie en inzichten over junioren te krijgen
  • doelstellingen op gebied van junioren te maken
  • hoe je junioren kan bereiken en behouden
  • hoe organiseer je een succesvolle open dag
  • hoe je jouw website junioren-proof kan maken
  • handige voorbeelden en documenten die je kan gebruiken
  • hoe je meedoet aan de Koningsspelen
  • hoe je schoolroeien kan organiseren op jouw vereniging

Nieuw! Jeugdbesturentoolkit

Is er al jeugd te vinden op jouw vereniging? De jeugdbesturentoolkit is bedoeld voor jeugdroeiers die een eigen jeugdbestuur hebben of er één willen oprichten. Een jeugdbestuur is een groep jeugdroeiers die betrokken zijn bij de vereniging en door het jaar heen leuke activiteiten voor de jeugd organiseert. Per vereniging kan het verschillen hoeveel verantwoordelijkheid het jeugdbestuur heeft, maar voorop staat het plezier binnen de vereniging voor jeugd!

Speciaal voor jeugdbesturen is er een Google Drive aangemaakt waarin handige documenten en ideeën te vinden zijn.

Lesmateriaal

Voor de instructie en het afroeien van junioren zijn meerdere soorten lesmateriaal gemaakt zodat je op het vlot goed weet wat je als coach kunt doen. Er is een overzicht gemaakt van lesmateriaal dat door de KNRB is ontwikkeld én interessant lesmateriaal wat door roeiverenigingen zelf is ontwikkeld.

Downloads

Downloaden Infographic - Met elkaar gaan voor meer junioren .pdf - 608 KB