roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Aftreden voorzitter Rutger Arisz en aanbeveling Seada van den Herik

De komende AV zal Rutger Arisz na twee termijnen aftreden als voorzitter van de KNRB. Enige tijd terug heeft het bestuur een vacature voor voorzitter uitgezet. Op deze vacature hebben zeer geschikte kandidaten gereageerd. Met genoegen beveelt het bestuur de leden aan om Seada van den Herik tot voorzitter te benoemen van de KNRB.

Het bestuur heeft de kandidaten gesproken, om tot een aanbeveling te kunnen komen voor de AV. Zoals in het functieprofiel beschreven, heeft het bestuur in de gesprekken onder meer gelet op ervaring binnen de (roei)sport, begrip voor de ontwikkelingen binnen het roeilandschap, ervaring als bestuurder, beschikken over een netwerk, beschikken over voldoende tijd.

Seada heeft zich zowel op als van het water zeer verdienstig gemaakt. In de roeiwereld heeft zij op internationaal niveau geroeid en Nederland vertegenwoordigd, onder andere WK’s (2005, 2006, 2010 en 2014) georganiseerd, de KNRB erepenning goud in ontvangst mogen nemen en is zij nu actief bij DDS. Voor DDS heeft Seada geroeid bij Okeanos, Willem III en the Dolphins (San Francisco).

Van het water heeft Seada een indrukwekkende carrière opgebouwd met ruime bestuurlijke ervaring. Tot slot is het bestuur ervan overtuigd dat Seada een uitstekende bijdrage zal leveren in de samenwerking met de verenigingen, in het bestuursteam en met het KNRB-bureau. Dit jaar zullen Seada haar kinderen het huis uitgaan waardoor er voldoende tijd vrijkomt om de voorzittershamer op te pakken.

Op 26 november zal Seada zich presenteren als kandidaat voorzitter aan de AV. De AV benoemt de voorzitter. De voordracht van DDS en overige stukken worden voor de AV gepubliceerd.

Tot slot bedankt het bestuur de overige kandidaten voor hun inzet en liefde voor de roeisport.