roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

De KNRB en Northwave presenteren het "Northwave NK Roeien"

Vanaf 2025 keert het NK Roeien terug als volwaardig opzichzelfstaand evenement. Met Northwave als trotse hoofdsponsor en de oranje vloot van nationaal roeiteam “TeamNL Roeien” aan de start willen de KNRB en Northwave de nationale roeisport naar nieuwe hoogten tillen.

De eerste editie van het “Northwave NK Roeien” wordt op 29 en 30 maart 2025 georganiseerd door de KNRB, in nauwe samenwerking met KZ&RV Hollandia en partner Northwave Cyber Security.

Het Northwave NK Roeien ambieert de mooiste nationale roeiwedstrijden van Nederland op het hoogste niveau te brengen, waar de TeamNL equipe zichtbaar wordt voor een breed nationaal publiek en de TeamNL roeiers een groter podium krijgen; een NK waar de beste roeiers van het land Nederlands Kampioen worden en bovendien met een titel die gaat tellen.

Een event om jaarlijks naar uit te kijken en te bezoeken als roeiliefhebber.

Steven Dondorp, CEO Northwave

Steven Dondorp, CEO Northwave: “Het Northwave NK Roeien gaat Nederlanders en roeiend Nederland de kans bieden om op een jaarlijkse nationale wedstrijd de Nederlandse toproeiers structureel in actie te zien tijdens een race, hen te bewonderen en geïnspireerd te raken. In het echt, in plaats van thuis op de buis tijdens een World Cup. Een event om jaarlijks naar uit te kijken en te bezoeken als roeiliefhebber.”

Christa Grootveld, Algemeen Directeur KNRB: “Met dit nieuwe event zet de KNRB samen met partner Northwave een grote stap om de roeisport nog grootser en meeslepender te presenteren naar een breed publiek van roei- en sportliefhebbers. Daarnaast vormen de edities van 2025 en 2026 een mooie aanloop naar het WK Roeien 2026 in Amsterdam, zowel voor de roeifan als in organisatorisch opzicht voor de KNRB.”

Over de locatie, wedstrijdopzet en kwalificatiemomenten van het “Northwave NK Roeien – editie 2025” wordt op een later moment meer bekendgemaakt.

De KNRB en Northwave

Begin december 2023 maakten de KNRB en Northwave Cyber Security bekend vanaf 1 januari 2024 een meerjarige samenwerking aan te gaan. Zichtbaarheid op de riemen van nationaal roeiteam “TeamNL Roeien” en het “Northwave NK Roeien” vormen de hoofdmoot van het partnership.