roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB en Northwave sluiten meerjarig partnership

De Koninklijke Nederlandse Roeibond en Northwave Cyber Security slaan de handen ineen. Ondersteuning van TeamNL Roeien en de bredere nationale roeisport vormen de speerpunten in een meervoudige vijfjarige samenwerking.

Al sinds 2009 bewijst Northwave zich als toegewijde partner van de roeisport. Door het ondersteunen van het studenten wedstrijdroeien en een aantal nationale wedstrijden bijvoorbeeld, maar ook als hoofdsponsor van de Koninklijke Belgische Roeibond en de ondersteuning van specifieke projecten. Belangrijke beweegredenen zijn daarin het maximaliseren van de algemene naamsbekendheid, liefde voor het roeien en de unieke elementen die de sport biedt.

Steven Dondorp, CEO Northwave: “De roeisport belichaamt voor ons teamwork binnen een interdisciplinair principe van mens, proces en technologie. We zijn van oorsprong in Nederland opgericht en in onze deelmarkten Nederland en België bereikt Northwave al anderhalf decennium naamsbekendheid via de nationale roeiwedstrijden in Nederland, internationale uitzendingsprojecten, het sponsoren van studentenroeiverenigingen, en het hoofdsponsorschap van de Koninklijke Belgische Roeibond.”

“Het kon niet uitblijven dat we ook met de KNRB zouden gaan samenwerken.”

Steven Dondorp, CEO Northwave

“Hierbij zet Northwave zich langdurig in voor de professionalisering van wedstrijdsecties en de nationale wedstrijdroeikalender in het algemeen. Met als deelmissies een bredere top te creëren in het nationale wedstrijdroeien en daarmee ook het internationale toproeien van Nederland en België te stimuleren middels innovaties en continuïteit. Het kon niet uitblijven dat we met de KNRB zouden gaan samenwerken om ook gezamenlijk meer generieke doelen te bereiken. Echter daarbij zochten we naar een wijze waar we samen het verschil kunnen maken op nieuwe manieren binnen deze prachtige sport.”

Een meervoudig partnership

De eerste stap binnen de samenwerking betreft de nationale roei-equipe, die zich na het succesvolle WK in Belgrado de beste van de wereld mag noemen. Vanaf 1 januari 2024 prijkt Northwave op weg naar Parijs, het WK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Los Angeles op de scull- en boordriemen van de TeamNL Roeien mannen en vrouwen boten. En er volgt meer, want met het meervoudige partnership slaat de KNRB tevens een spectaculaire nieuwe weg in. Daarover maken we in de loop van volgend jaar meer bekend.

“Evenals de KNRB ondersteunt en stimuleert Northwave de Nederlandse roeisport intensief. We zijn verheugd dat we die ondersteuning in deze samenwerking nu nog breder en impactvoller kunnen maken.”

Christa Grootveld, Algemeen Directeur KNRB

Over Northwave

Northwave Cyber Security is opgericht in 2006 en is een onafhankelijke Europese specialist op het gebied van cybersecurity. Bij de organisatie werken ongeveer 300 mensen; zij bieden klanten ondersteuning vanuit een van de drie vestigingen in Utrecht, Leipzig en Brussel.

Northwave biedt wereldwijd middelgrote en grote organisaties bescherming bij hun digitale journey via een uitgebreid portfolio aan geïntegreerde Managed Security Services. Northwave beschikt over een gecertificeerd Computer Emergency Response Team dat klanten helpt bij het aanpakken van en herstel na cyberaanvallen. De organisatie investeert ook in diverse sociale initiatieven rondom het vergroten van de cyberweerbaarheid en -veiligheid in de maatschappij, gelijke kansen en onderwijs.

Doorbouwen

Met Northwave aan boord, en in samenwerking met NOC*NSF, TeamNL, Topsport Amsterdam, Nederlandse Loterij, Odido, Kiwa en Missie H2 bouwt de KNRB verder aan het bevorderen van de nationale breedtesport en de ambitieuze doelstellingen met TeamNL Roeien: Nederland structureel in de top 3 van het internationale toproeien en medailles tijdens World Cup’s, EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen.

De in het meerjarenplan 2023-2028 vastgestelde thema’s ‘Groei’, ‘Toonaangevend’, ‘Verbonden’, ‘Duurzaam’, ‘Vitaal’ en ‘Diversiteit & Inclusie’ staan daarbij centraal.

De KNRB en Northwave Cyber Security sluiten een meerjarig partnership.