roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

De roeisport groeit, help jij deze groei verder?

Het collegiale bestuur van de KNRB is op zoek naar een bestuurslid dat de gave bezit om anderen te inspireren en enthousiasmeren voor de groei-initiatieven binnen onze geliefde sport. Met meer dan 120 roeiverenigingen staan we voor diverse uitdagingen op het gebied van groei, die worden toevertrouwd aan de toekomstige commissaris.

We willen groei realiseren in alle facetten van onze sport, van junioren tot studenten, masters, pararoeiers, coastalroeiers en indoorroeiers. Deze groei vereist niet alleen nieuwe sportfaciliteiten, maar ook het behoud van bestaande voorzieningen voor de komende generaties. Het garanderen van voldoende veilig roeiwater is vanzelfsprekend een cruciaal aandachtspunt. We hebben de afgelopen jaren al aanzienlijke stappen gezet en verschillende commissies zijn actief bezig met deze vraagstukken. Nu zijn we op zoek naar iemand die als verbindende schakel kan fungeren om deze intenties om te zetten in concrete afspraken en resultaten voor de toekomst.

We denken aan een teamspeler die bekwaam is in communicatie en over de nodige autoriteit beschikt om de beoogde doelen te bereiken. Ben jij in staat om anderen te enthousiasmeren en kun je zowel op operationeel als bestuurlijk niveau effectief samenwerken? Aarzel dan niet te lang en reageer op de vacature voor commissaris roei-infrastructuur die momenteel openstaat.

Onze ideale kandidaat beschikt over een combinatie van de volgende eigenschappen en is tevens bereid te investeren in verdere ontwikkeling:

  • Kennis van de sportinfrastructuur voor roeien.
  • Een visie op (fysieke) veiligheid en duurzaamheid binnen de sport.
  • Ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op verschillende niveaus, zoals bij instanties als Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en/of waterschappen.
  • Affiniteit met (technische) innovaties op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Twijfel je of het wat voor je is?

Mocht je twijfelen of deze rol iets voor jou is, dan nodigen we je graag uit voor een informeel gesprek zonder verdere verplichtingen. Tijdens dit gesprek kun je meer inzicht krijgen in de rol zelf en het team waarmee je kunt samenwerken. Aarzel niet om deze kans te benutten door een e-mail te sturen naar Seada (voorzitter KNRB). We kijken ernaar uit om nader kennis te maken.