roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB komt op voor studentenroeiverenigingen bij BOSA-subsidie

De eerste beoordelingen van aanvragen voor de BOSA-subsidie druppelen binnen. Terwijl algemene verenigingen veelal een toekenning ontvangen, ziet het er somber uit voor studentenroeiverenigingen. De pot met subsidiegeld is snel leeggehaald, waardoor nu strikt naar de voorwaarden wordt gekeken.

De voorwaarden

Een vereniging moet amateursport aanbieden en aan minstens één van de zeven voorwaarden uit artikel 4 voldoen, waarvan er één is dat de sport toegankelijk moet zijn voor een breed publiek. Er ontbreekt echter een duidelijke toelichting op deze voorwaarde, waardoor de interpretatie afhangt van wie de aanvraag beoordeelt. We weten dat DUS-I (de uitvoerende dienst) hierbij kijkt naar statuten en de website van de vereniging.

Brandbrief

Wij als KNRB vinden deze situatie zeer onterecht en ernstig. Daarom werken we aan een brandbrief aan het ministerie van VWS. We hebben de krachten gebundeld met de NSRF, Studentensport Nederland (SSN), NOC*NSF en andere (studenten)sportbonden onder leiding van de KNRB.

Ons advies

Ons advies aan alle verenigingen die een afwijzing binnenkrijgen is om:

  • in ieder geval bezwaar te maken binnen de gestelde 6 weken. Als je de brandbrief wilt toevoegen dan is deze op te vragen via [email protected].

Ons advies aan verenigingen die nog een aanvraag gaan doen:

  • probeer zoveel mogelijk te laten zien dat je de sport toegankelijk maakt voor een breed publiek. Bij voorkeur in je statuten en anders zichtbaar op je website in het aanbieden van jeugdkampen, clinics voor niet-leden, bedrijven en scholen, etc.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.