roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Protocol Uitzendingen Coastal roeien 2024

Het opdoen van veel (internationale) wedstrijdervaring is een belangrijk onderdeel van het jaarprogramma Coastal roeien.

Met name voor atleten die zich in de fase ‘Leren Racen’ (P-6), ‘Leren Presteren’ (P-4 / P-5) en ‘Naar de Top’ (P-3 / P-2) begeven is het opdoen van veel (internationale) wedstrijdervaring een belangrijk onderdeel om zich te ontwikkelen tot robuuste allround racer.

Uitgangspunten van KNRB jaarprogramma’s

Waarden: Roeien op één! Roeien is puur, eerlijk, teamwork en gezond. Waarden: eerlijkheid, integriteit, teamwork, inclusief, innovatief en milieubewust.
Missie: De KNRB verbindt, vernieuwt en vertegenwoordigt de roeisport in al haar verschijningsvormen.
Topsportbeleid: Prioriteitenbeleid dwz focus en professionalisering. Doelen: – Winnen. – Identificatie en opleiden van High Potentials.
Energie/focus: Toproei(st)ers en topcoaches met medailleperspectief in Olympische, Paralympische en Coastal klassen op EK/WK/OS/PS.
Structuur: TeamNL Roeien, Opleidingsprogramma, Meetrainers en Cselecties.
Output: Medailles.
Outcome: Impact, maatschappelijke waarde, trots, uitstraling, internationaal prestige, een goed gevoel, populariteit van het roeien, publieke interesse in het roeien en de ontplooiing van het individu.

Uitzendcriteria Beach Sprint en Coastal Endurance 2024

Europees Kampioenschap Beach Sprint Gdansk, Polen 22 t/m 23 mei)
De selectie voor de CM1x/CW1x/CMix2x op het Europees Kampioenschap vindt plaats op een selectiedag op 26 mei 2024. Atleten worden uitgenodigd op basis van één of meerdere criteria ( profieltesten, deelname aan de talentdag, “Redelijke kans Top 4 EK 2024”.)

Wereldkampioenschap Beach Sprint Genua, Italië (14 & 15 september)
Voor atleten die kans willen maken op de WK CM1x/CW1x plek, is deelname aan het Nederlands Kampioenschap Beach Sprint op 14 juli verplicht. De CM1x/ CW1x/ Mix2x en Mix4x zullen worden aangewezen door de bondscoach op basis van prestatie en potentieel (P1-P4).

Voor het EK en WK beschikken de bondscoaches over aanwijsplaatsen voor leden van TeamNL Roeien en Talent TeamNL Roeien.

Belangrijke data:

  • 26 mei 2024: Tweede selectiedag voor het EK (op uitnodiging)
  • 14 juli 2024: Nederlands Kampioenschap Beach Sprint (verplicht voor WK skiff-selectie)

EK/WK Endurance (Coastal)
Ten behoeve van de uitzending en begeleiding naar EK/WK Coastal kan de uitzending van leden van TeamNL Roeien en Talent TeamNL Roeien worden aangevuld tot ten hoogste de maximale omvang van de uit te zenden selectie. Het betreft roeiers (en evt. begeleiders) die geen deel uitmaken van TeamNL Roeien of Talent TeamNL Roeien.

Deelname is toegestaan voor verenigingsploegen die zijn aangesloten bij de KNRB. De atleten dienen lid te zijn van de vereniging en over een W-licentie te beschikken. Inschrijving kan door verenigingen gedaan worden via Rowing Two – Log On (https://www.worldrowing.swisstiming.com/) tot en met 6 augustus. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Martijn van Rossum: [email protected].

  • EK Coastal Endurance: 20 t/m 21 juni 2024
  • WK Coastal Endurance: 6 t/m 8 september 2024

Voor meer informatie met betrekking tot de uitzendingen Beach Sprints en Coastal Endurance, zie onze website: https://knrb.nl/artikel/selecties-coastal/