roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Reactie roeibond situatie Triton en Vidar

Deze week was de Utrechtse Studentenroeivereniging Triton in het nieuws door een geweldsincident dat heeft plaatsgevonden na een wedstrijd in Tilburg. Een bestuurslid van Triton zou een kopstoot hebben uitgedeeld aan een roeier van Vidar. Het bestuurslid heeft besloten zich terug te trekken van alle verenigingsactiviteiten en bijbehorende verantwoordelijkheden.

De roeibond betreurt de ontstane situatie voor de betrokkenen ten zeerste, maar prijst het snelle optreden van het bestuur van Triton. Het bestuur van Triton heeft direct maatregelen genomen tegen het betrokken lid. Daarnaast hebben zij andere stakeholders, waaronder de eigen leden en de KNRB, op een zorgvuldige manier geïnformeerd. Tevens heeft de roeibond ook contact gehad met de praeses van Vidar. Zowel Vidar als Triton blijven in contact met de roeibond en kunnen ten alle tijden een beroep doen op de KNRB.

De roeibond keurt alle vormen van geweld af en doet er alles aan om een veilig sportklimaat met haar verenigingen te bewerkstelligen. De KNRB neemt samen met alle andere sportbonden in Nederland maatregelen tegen grensoverschrijdend gedrag. Iedereen in de sport moet zich veilig en prettig voelen. Daarom is het belangrijk om beleid te voeren zodat ongewenste omgangsvormen zoveel mogelijk voorkomen worden. NOC*NSF en de sportbonden vinden het belangrijk om sporters, begeleiders en verenigingen daarin bij te staan. Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe de KNRB omgaat met grensoverschrijdend gedrag. Hier vindt u preventieve tips en wat u kan doen bij een incident: grensoverschrijdend gedrag NOC*NSF. Het is tevens mogelijk om contact op te nemen met de vertrouwenscontactpersonen van de KNRB.