roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Het Nationaal Roeicongres is dé plek waar bestuurders, vrijwilligers, coaches, roeiers en anderen uit de roeiwereld samenkomen om informatie uit te wisselen, kennis te delen, nieuwe ideeën op te doen en workshops te volgen. Dit jaar vindt het congres plaatst op 3 februari 2024 bij het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam.

De roeisport groeit en daarbij komen dagelijks verschillende uitdagingen op ons af. Verenigingen zoeken elkaar steeds meer op. Samenwerken en elkaar inspireren zorgt ervoor dat we als roeigemeenschap kunnen werken aan een toekomst waarin we vooruitgang blijven boeken. Naast vooruitgang in maatschappelijke onderwerpen, zoals duurzaamheid en diversiteit & inclusie, zijn ook ledengroei en aanbod van verschillende roeivormen belangrijke onderwerpen. Hoe kunnen we inspelen op alle ontwikkelingen en samen stappen vooruit blijven zetten? Om op zoek te gaan naar een antwoord, is het thema van het roeicongres dit jaar: met elkaar doorgroeien.

Tijdens vorige editie op 4 februari 2023 waren er ruim 200 roeiliefhebbers aanwezig op het St. Nicolaaslyceum om elkaar te ontmoeten, te begrijpen en te inspireren. Lees hier een kort verslag van het congres.