roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Workshoptraject D&I: meld je aan voor de tweede workshop

Hoe voer je gesprekken over diversiteit en inclusie op jouw vereniging? Hoe maak je een inclusief beleid voor de vereniging? En hoe zorg je voor een inclusieve sfeer binnen een trainingsgroep? Veel verenigingen besteden de laatste tijd meer aandacht aan diversiteit en inclusie, maar het blijft lastig hoe je makkelijk en effectief dit thema implementeert binnen jouw vereniging. Daarom organiseert de KNRB Diversiteit & Inclusie commissie dit jaar in samenwerking met D&I-expert Valérie van Kemenade een workshop-serie voor bestuurders en leden van verenigingen die aan de slag willen met deze thema’s op de vereniging. 

De tweede workshop van het traject vindt plaats op zaterdag 1 juni van 10:00 tot 13:00 uur* in het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos, de Molshoop, Bosbaan 5. We gaan het hebben over hoe je DIG (diversiteit, inclusie, en gelijkwaardigheid) kunt opnemen in je verenigingsbeleid. Het wordt een interactieve sessie: je gaat zelf aan de slag met de toepassing van DIG binnen de visie van jouw vereniging. We bouwen voort op het identificeren van aandachts- en knelpunten op de vereniging. Hoe neem je deze punten op in je beleid?

Aan de hand van deze voorbereidende opdracht gaan we tijdens de workshop aan de slag met DIG binnen het beleid van jouw vereniging.

*Bij alle workshops is lunch inbegrepen.