roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Over KNRB

Juniorencommissie

De juniorencommissie heeft als doel het juniorenroeien over de gehele breedte in Nederland te laten groeien. De subcommissies ontwikkelen programma’s voor het werven van junioren, leren roeien van junioren en het starten van regionale wedstrijden. De uitgangspunten daarbij zijn actuele inzichten in jeugdsport participatie en hulpvragen van algemene roeiverenigingen. De groei in aantal junioren vindt uiteindelijk plaats op de verenigingen zelf door structurele werving en verbeterde binding. Door het aanbod van wedstrijden op behendigheid-, regionaal- of landelijk niveau houden we junioren langer vast. Maar het gaat uiteraard verder. 

Dat maakt dat de juniorencommissie bestaat uit een tweetal subcommissies:

  1. Competitie & Opvang
  2. Beleid, werving & Schoolroeien

De subcommissies ontwikkelen programma’s en ondersteunen verenigingen met het werven van junioren, leren roeien van junioren en het starten van regionale wedstrijden.

Commissieleden

Overkoepelend voorzitter: Robert Boeder,
Betrokken bestuursledencommissaris wedstrijden, commissaris sportontwikkeling
Betrokken medewerkersmedewerker sportparticipatie

Subcommissies

Competitie & Opvang

Deze commissie stimuleert verenigingen om een wedstrijddag te organiseren voor junioren die zich (nog) niet storten op de 2k-races. De bedoeling is dat dit laagdrempelige roeiontmoetingen zijn, waar junioren ongeveer een dagdeel mee bezig zijn.
Daarnaast gaan we met deze commissie nog een stap verder, namelijk focus op behouden van junioren. Dit is een aanvullend doel, om verenigingen te helpen om junioren een plek te geven op de vereniging. Vanuit de commissie gaan we samen met verenigingen aan de slag met de thema’s: plezier, vrijwilligers, opleiding basis en vervolg, levering passend aanbod en vitale vereniging.

[email protected]

Commissieleden

VoorzitterMonika Roeling
OpleidingEllen Bakker
DataHans Rompa
Algemeen lidIJsbrand Haagsma
Algemeen lidAnniek Jansen
Competitie Holland NoordMarjolijn Kreuning
Competitie ZRBvacature
Competitie Holland Zuidvacature
Competitie MiddenJohn van de Coevering
Competitie Noord en OostSandra van Hees
Overkoepelende commissieRobert Boeder[email protected]

Beleid, Werving & Schoolroeien

Deze commissie heeft als doel om samen met de verenigingen zo veel mogelijk junioren voor de poort van de roeiloodsen in Nederland te krijgen; de roeisport moet op de kaart gezet worden bij ouders en potentiële junioren.

Contact

[email protected]

Commissieleden

Voorzitter (tijdelijk) Robert Boeder[email protected]
Beleid Ijsbrand Haagsma[email protected]
Werving en plezierJacques Klok

Betrokken bestuursledencommissaris wedstrijden
Betrokken medewerkersmedewerker sportparticipatie

Meer weten over juniorenroeien? 

Specifiek voor voor verenigingen, denk aan bestuurders, junioren coördinatoren of coaches die op een vereniging actief zijn met junioren heeft de KNRB een aantal handige tools, tips, lesmateriaal en (digitale) opleidingen beschikbaar. Check meer over de opvang van junioren.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het juniorenroeien? 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van junioren? En als eerste weten welke evenementen op gebied van junioren er gepland staan? Meld je dan aan voor onze maandelijkse junioren nieuwsbrief.

Downloads

Downloaden Plan aanpak werving en ontwikkeling van junioren .pdf - 1 MB