roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) geopend

Vanaf 21 maart jl. is het loket voor de TEK geopend. Deze regeling is bestemd voor ondernemingen, stichtingen en verenigingen die energie-intensief zijn.

Je kunt de TEK aanvragen tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt, met terugwerkende kracht, van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Voorwaarden, zijn onder andere:

  • De energiekosten bedragen minimaal 7% van de totale omzet
  • Je hebt een zakelijk contract dat op naam van de vereniging afgesloten

Berekenen energie-intensiteit

Je energiekosten moeten minimaal 7% van de omzet bedragen. Dit wordt berekend met je omzet, de modelprijs voor energie en je standaardjaarverbruik. Op deze website staan enkele voorbeelden. Zo kun je inschatten of jouw vereniging in aanmerking komt voor de tegemoetkoming.

Bekijk de webinar en stel je vragen

Op 14 maart j.l. heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een webinar georganiseerd over deze regeling en het proces van aanvragen. Je kunt dit webinar hier terugzien.
Op de website van RVO kun je de aanvraag indienen en ook vragen stellen via een livechat (klik op de oranje ballon rechtsonder) of bellen naar 088-0424460 op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Deze regeling is onderdeel van een aantal regelingen waar verenigingen gebruik van kunnen maken. Zie hier een eerder overzicht of stel je vraag via [email protected].