roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie Bijscholingen en webinars

Masterclass programma coaches

Deze winter bieden we in samenwerking met TeamNL een masterclass programma voor topsport- en wedstrijdcoaches op de club. We hebben een breed palet aan onderwerpen voor je klaarstaan!

Via de kalender kun je direct voor de masterclasses aanmelden. Wees er snel bij want vol is vol!

Over de masterclasses

Help mijn kind wordt topsporter! – webinar door Patrick van Bruggen, stichting topprestaties
Als coach heb je te maken met ouders. Hoe begeleid je ouders in de sportambities van hun kind. Wat hebben ouders nodig om de optimale thuisomgeving te kunnen bieden. Patrick: het onderwerp ‘De rol van de ouder is groter dan brengen, ophalen en betalen’. Op welke wijze kun je als roeivereniging ouders de juiste rol geven in het stimuleren, motiveren en ondersteunen van je kind. Ouders willen het beste voor hun kind, echter weten ze vaak niet hoe ze zelf reageren aan de kant van het water en/of weten niet welke wijze het beste is om je kind te helpen. Ik geef coaches en besturen van verenigingen tools wat ze het beste met de ouders aan het begin van een nieuw seizoen kunnen bespreken.
Patrick is auteur van het boek ‘Handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders’. De KNRB heeft een aantal exemplaren liggen. Heb jij belangstelling? Dan kun je deze tegen betaling van 30,- bij ons op komen halen. Neem hiervoor contact op met Eveline via [email protected] De webinar kun je hieronder terugkijken.

Voeding – webinar door Peter Res, sportvoedingskundige en triatleet
De juiste voeding binnen de sport is cruciaal. Wat is de juiste voeding in de trainingsjaren van een atleet? Peter focust in deze webinar op hoe je wedstrijdsporters begeleidt van U19 en U23.

Mentale training – workshop door Yaap Sportpsychologie
Keihard trainen, afzien en toch plezier houden in je sport.
Wat is het belang van plezier bij het sporten?
YAAP maakt zich hard voor een sportklimaat waarin plezier en de drive die in de sporter zit centraal staat. Daar nemen we jou graag in mee. Het levert namelijk veel op. Denk aan meer mensen die blijven sporten en meer talent dat doorstroomt naar de top, maar ook betere sportprestaties, meer doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen. En, niet onbelangrijk, gelukkige sporters.
Hoe kunnen plezier en presteren hand in hand gaan bij het serieuze wedstrijdroeien?
We waken ervoor dat we niet terechtkomen in een sportklimaat dat gericht is op comfort en je goed voelen. Want daarin is weinig ruimte voor de mooie ambities en worden geen grenzen verlegd. Wat we dan wel voor ogen hebben komt aan bod in deze workshop.

Biomechanica in het roeien (meten is weten) – workshop door Freek Robbers, KNRB bondscoach en Dion van Schie, KNRB embedded scientist
In deze masterclass nemen Dion van Schie (KNRB applied scientist) en Freek Robbers (KNRB bondscoach) je mee in de wereld van biomechanica en meten is weten. De wetenschap achter de roeihaal, de ideale positie van een individuele roeier, afstelling, en andere aan biomechanica gerelateerde onderwerpen komen aan bod. Na deze workshop ga je naar huis met een schat aan kennis die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen bij jouw wedstrijdroeiers.

Trainingsleer – workshop door Koen de Haan, KNRB embedded scientist
(Wegens overgrote belangstelling herhaald)
Binnen TeamNL roeien werken wij met een bepaalde visie tav trainen. Wat is die visie en hoe vertaal je dat naar de clubs. Hoe observeer je je roeiers en kun je begrijpen wat je ziet? Hoe kun je via coaching je doelstellingen bereiken? Koen verbindt met voorbeelden de theorie / visie aan de praktijk en vertaalt deze met de deelnemers aan de workshop samen naar de club, waar je anders dan in TeamNL, niet perse fulltime met een sporter werkt.