roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie Bijscholingen en webinars

Voor instructeurs en coaches

Als instructeur en coach leer je roeiers de fijne kneepjes van de sport. Je helpt ze ontwikkelen, met plezier de sport beoefenen en ieder op zijn eigen niveau doelen na te streven. Ook als instructeur of coach ontwikkel je door. Je leert van experts, door naar anderen te kijken, te proberen en door fouten te maken en te reflecteren. Echter bij het coachen komt meer kijken dan ‘alleen’ het aanleren van de sport. De KNRB helpt in dit leerproces door bijscholing aan te bieden.

De KNRB verzorgt bijscholing door middel van (online) workshops en webinars. In deze bijscholingen worden de handvatten gegeven die je als instructeur of coach direct in jouw praktijk kunt toepassen. De workshops en webinars worden verzorgd door diverse specialisten op het gebied van roeien. Hieronder vind je een overzicht van het aanbod, informatie over het aanmelden en contactinformatie.

Via de kalender kun je het actuele aanbod bekijken en daarnaast direct aanmelden.

Aanbod

Een beetje opvoeder (Junioren coachen)

Na het volgen van de korte e-learning ‘een beetje opvoeder’ gaan we in een online workshop aan de slag met hoe je dat als coach kunt toepassen.

Bij het coachen komt meer kijken dan ‘alleen’ het aanleren van een sport. Als coach krijg je te maken met groepsdynamiek, met grote emoties en grote monden, verschillende persoonlijkheden en variĆ«rende interesses per leeftijdsgroep. Hoe ga je om met die verschillen en hoe zorg je dat jouw training aansluit bij een diverse groep sporters? In de scholing ‘Een beetje opvoeder’ wordt uitgebreid stil gestaan bij het pedagogische aspect van een training waar coaches mee te maken krijgen.

In de e-learning maak je op een leuke manier kennis met die pedagogische aspecten. In de online workshop, gegeven door Ellen Bakker (juniorencomissie, coach en docent) en Eveline van Tuinen (onderwijskundige) vertalen we dit met jou samen naar je roeipraktijk. 

De e-learning ontvang je zo snel mogelijk na je inschrijving, en kun je in ongeveer 1,5 tot 2 uur gemakkelijk doorlopen. De webinar/online workshop duurt maximaal 1,5 uur.

Wanneer?

Kijk in de kalender wanneer deze plaatsvindt. Je kunt de workshop ook aanvragen voor op je eigen club. Neem daarvoor contact op met [email protected]

Kosten?

Geen, deze workshop wordt gefaciliteerd door de juniorencommissie.