roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB vervolgt begeleidingstrajecten NOC*NSF

Vorig jaar heeft de KNRB het initiatief genomen om met algemene verenigingen uit het hele land op te trekken om samen tastbare plannen te ontwikkelen voor duurzame groei van junioren in de roeisport. De begeleidingstrajecten voor verenigingen die werk willen maken van meer junioren krijgen dit jaar een vervolg. Met de leerpunten van vorig jaar hebben we de opzet aangepast.

Een tekort aan bestuurlijk, organisatorisch en sporttechnisch kader wordt door vrijwel alle verenigingen genoemd als het belangrijkste knelpunt voor verdere ontwikkeling van de vereniging in het algemeen en voor méér junioren in het bijzonder. Daarom komt dit jaar één thema aan bod: “kaderversterking”.

De groepsbijeenkomsten blijven. Dat zijn inspirerende bijeenkomsten om samen van elkaar en de laatste, bewezen effectieve, inzichten te leren. Nieuw is de aanvullende individuele begeleiding bij elke deelnemende vereniging. Met die individuele begeleiding ondersteunen we meer het proces op de club zelf, kunnen we de ontwikkeling van een goed kaderplan meer body geven, versterken we de borging op de vereniging, halen we eerder knelpunten naar boven en helpen we het tempo erin te houden.

De combinatie van de begeleiding door NOC*NSF en de individuele begeleiding op de vereniging via het Lokale Sportakkoord is een primeur in Nederland! Meer informatie vind je hier.

Zorg jij ervoor dat jouw vereniging deze unieke kans grijpt? We gaan starten in april dus reageer snel via deze link en schrijf je in of vraag meer informatie aan. Sla je slag!