roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Plannen om te verduurzamen? Doe mee aan de Energy Challenge

In 2023 startte de KNRB in samenwerking met Remeha en het Watersportverbond de Energy Challenge: een actieplan om verenigingen doelgerichte ondersteuning te kunnen geven bij het verduurzamen van hun accommodatie. Meerdere verenigingen hebben inmiddels advies ontvangen.

Behoefte aan ondersteuning

Uit het behoefte onderzoek verduurzaming, wat in 2023 is uitgevoerd onder watersportverenigingen in Nederland, blijkt dat er bij veel verenigingen behoefte is aan ondersteuning bij het verduurzaming van de verenigingsaccommodatie. Om deze ondersteuning aan te bieden heeft Remeha, partner van Missie H2, speciaal voor watersportverenigingen een pakket van voordelen samengesteld. Zo kunnen we met zoveel mogelijk verenigingen samenwerken aan een duurzamer sportklimaat.

Gratis adviestraject

Eén van de voordelen voor verenigingen is een gratis adviesgesprek op locatie. Dit gesprek geeft inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden van de accommodatie van de vereniging en is geheel op maat gemaakt. Zit jij in het bestuur van een roeivereniging en hebben jullie plannen om in 2024 te gaan verduurzamen? Geef dan eenvoudig je interesse aan via onderstaande knop. Remeha neemt daarna contact op voor het plannen van de volgende stap.

Verenigingen die al advies hebben ontvangen

Verschillende verenigingen hebben al deelgenomen aan de Energy Challenge en hebben waardevol advies ontvangen. Enkele verenigingen die al een advies hebben gekregen over de verduurzamingsmogelijkheden van hun accommodatie, zijn AUSR Orca, RSVU Okeanos, WV Schiphol, Zeilvereniging Oosterplas en KSRV Njord.