roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Terugblik webinar ‘Benchmark Dashboard van de Verenigingsmonitor’

In mei en juni hebben veel roeiverenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. In oktober hebben deze verenigingen toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin kunnen bestuurders hun eigen vereniging op specifieke onderdelen vergelijken met andere verenigingen. In het dashboard zien ze hoe hun vereniging ervoor staat en waar kansen liggen. Afgelopen maandag lieten Mariska Kool (KNKV) en Anne Geurts (KNRB) tijdens een webinar zien hoe het dashboard werkt en wat je hiermee in de praktijk kunt. Heb je het webinar gemist en ben je benieuwd naar het dashboard? Bekijk dan de opname onderaan deze pagina.

Tijdens het webinar lieten Anne en Mariska zien hoe het dashboard is opgebouwd en hoe je hiermee als bestuurder aan de slag kunt gaan. Hoe maak je een account aan, wat zie je in het dashboard, welke filters zijn relevant en hoe stel je deze in? Aan de hand van een voorbeeldvereniging en een casus lieten ze zien hoe je grafieken leest, wat de resultaten betekenen en wat je hiermee kunt. Zo kwam onder andere aan bod hoe je het dashboard kunt inzetten voor het bepalen van doelen en acties als je aan de slag wil gaan met ledengroei, vrijwilligersbeleid en financiën én hoe het dashboard aanknopingspunten biedt voor gesprekken met medebestuurders, andere verenigingen, de KNRB en de gemeente.

De verenigingsmonitor

De verenigingsmonitor is een gratis tool waarmee je kansen kunt formuleren voor toekomstig beleid. De tool is er voor elke vereniging. Als je de monitor meerdere jaren achter elkaar invult dan bouw je een overzichtelijke historie op en kun je ontwikkelingen goed volgen. Ook verenigingen die dit jaar niet hebben deelgenomen kunnen in de volgende ronde meedoen. Meer over de verenigingsmonitor vind je hier, ook vind je hier de veel gestelde vragen. Mocht je geen inloggegevens hebben ontvangen of heb je na het doorlezen van deze informatie en het bekijken van het webinar nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Anne Geurts via [email protected].

Webinar terugkijken

Via onderstaande video kun je het Webinar terugkijken.