roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen KNRB evenementen

Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK) is de grote wedstrijd tussen alle middelbare scholen van Nederland en trekt jaarlijks ruim 300 deelnemers. Alle scholieren, junioren, competitie- en wedstrijdroeiers tot en met 18 jaar, die een ploeg van hun school vormen, kunnen meedoen. Zij strijden namens hun school over een afstand van 500m voor de titel ‘Beste Roeischool van Nederland’. 

Over het NSRK

Tijdens het NSRK strijden zowel ervaren als onervaren roeiers om prijzen in diverse categorieën. Ook scholieren die pas 2 à 3 keer in de boot hebben gezeten zijn dus van harte welkom. Er zijn wedstrijden voor de onderbouw en bovenbouw (t/m 18 jaar) in de categorieën meisjes, jongens en gemengde ploegen. Elke ploeg vaart een 500 meter. Er zijn prijzen per wedstrijdnummer te winnen én de scholieren kunnen mee doen aan een heuse ergometer challenge! 

Editie 2024

De volgende editie van het NSRK zal plaatsvinden op vrijdag 31 mei aan de Bosbaan in Amstelveen. De voorinschrijvingen zijn geopend! Een maand voor het evenement zullen de definitieve inschrijvingen openen via mijnvereniging.knrb.nl

Lees ook de tips voor het organiseren van deelname aan het NSRK.

Oefenen bij verenigingen in jouw omgeving 

Ter voorbereiding op het kampioenschap trainen scholieren door heel Nederland onder leiding van bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen. Heeft jouw school een beginnend team, maar weten jullie niet waar je moet oefenen met roeien? Bekijk dan de lijst met roeiverenigingen in jouw regio en neem contact op met de dichtstbijzijnde vereniging. Zij kunnen jullie de benodigde trainingen bieden.  

Wedstrijdinformatie – velden en plattegrond 

Er zijn wedstrijdvelden voor de onderbouw en bovenbouw (t/m 18 jaar) in de categorieën meisjes, jongens en gemengde ploegen. De scholieren kunnen starten in vieren of in tweeën. Lees alle wedstrijdinformatie via onderstaande knop.

Terugblik vorige edities

Vorige edities trokken meer dan 300 deelnemers. Bekijk hieronder de sfeerbeelden van de afgelopen jaren.  

Contact

Commissie schoolroeien

Vragen over het NSRK? Neem dan contact op met [email protected].

KNRB sportparticipatie

Het junioren competitieroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijke bestuurder is de commissaris sportontwikkeling.

Downloads

Downloaden Tips voor het organiseren van deelname aan de NSRK .pdf - 78 KB
Downloaden Poster NSRK 2024 .pdf - 5 MB