roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Academie Roeicoach

Juniorencoach 1

De cursus Juniorencoach 1 (JC-1) is een online coachcursus waarin je de basis leert in het begeleiden van junioren.

Wat houdt de opleiding in?

Opzet van de cursus

Tijdens de online cursus JC-1 krijg je opdrachten die je helpen beter te coachen. Je volgt online modules samen met een buddy en leer door het te gaan doen. Je krijgt steun van een juniorencoördinator of een ervaren coach. De opdrachten maken en bespreken is een belangrijk onderdeel van de cursus. Je denkt na over wat je doet en je buddy vertelt wat diegene ziet. Zo leer je van elkaar. De cursus bestaat uit drie onderdelen te vinden in één document.

De training bestaat uit 8 lessen die gesplitst zijn in het roeien in de skiff en in een ploeg. Bij elke les hoort een opdracht. Nadat je alle opdrachten hebt gedaan en besproken stuur je deze naar de KNRB via [email protected]. Wanneer je antwoorden voldoende niveau hebben krijg je via de vereniging het certificaat junioren coach-1 toegestuurd.

Structuur

De cursus wordt zelfstandig gevolgd op de club eventueel onder supervisie van een ervaren instructeur of jeugdcoördinator als de Junior Coach in cursus onder de 16 jaar is. Het is de bedoeling de cursus zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk junioren.

Instroomeisen

PvB 3.1 Geven van lessen en stimuleren van de sportieve ontwikkeling van roeiers. Afgeroeid zijn volgens de basiseisen voor (C)1x ,(C))4x+ en basisstuur

Kosten

Geen, we willen zo veel mogelijk junioren bereiken.

Ga direct aan de slag!

Enthousiast geworden? Je kunt direct aan de slag met de opleiding, je treft de opdrachten aan bij downloads. Deze opdrachten vormen de basis van de opleiding, maar mocht je een keer direct een filmpje nodig hebben, deze zijn te vinden op de KNRB youtube.

Downloads

Downloaden Juniorencoach 1, les 1 .pdf - 415 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 2 .pdf - 393 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 3 .pdf - 371 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 4 .pdf - 382 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 5 .pdf - 377 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 6 .pdf - 379 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 7 .pdf - 389 KB
Downloaden Juniorencoach 1, les 8 .pdf - 430 KB