roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Over KNRB KNRB bijeenkomsten

KNRB Instructeurscongres

Onder het centrale theme KEY (Keep Educating Yourself) organiseert de KNRB jaarlijks een congres specifiek voor roei-instructeurs. Het congres staat in het teken van jezelf ontwikkelen als instructeur, nieuwe kennis op te doen en je netwerk in de roeisport te vergroten. Het volgende congres is gepland op zaterdag 2 maart 2024.

Programma 2 maart 2024

9.30 – 10.00Inloop met koffie / thee
10.00 -10.30Openingswoord en introductie programma
10.30 – 12.00Workshopronde 1
12.00 – 13.00Lunch
13.00 – 14.30Workshopronde 2
14.30 – 15.00Pauze
15.00 – 16.30Workshopronde 3
16.30 – 17.00Borrel en napraten
De dag bestaat uit drie workshops die je gedurende de dag in deelgroepen in drie rondes volgt. Alle thema’s komen dus aan bod.

Toelichting workshops

Afstellen
In deze praktische workshop ga je aan de slag met het afstellen van boten. De workshopleider laat je ontdekken wat je allemaal kan bereiken in de afstelling van een boot. Roeiers zijn allemaal anders, kort – lang, gezet – mager, lenig – niet zo lenig. Hoe kun je voor al deze verschillende vormen en bewegingsvrijheid of -beperking van je roeiers de afstelling zo doen dat zij toch op een fijne manier kunnen leren roeien.

Didactiek
Als instructeur wil je je graag blijven ontwikkelen. Hoe maak ik mijn instructies leuker? Hoe breng ik mijn roeiplezier over naar anderen? Hoe zorg ik dat nieuwe roeiers net zo enthousiast over onze mooie sport worden als ik al ben? Hoe leren mensen? Hoe kan ik de principes van impliciet leren en breedmotorische ontwikkeling toepassen in mijn roei-instructie.

Veiligheid РNadine van Wijk (opleider van instructeurs én voorzitter veiligheidscommissie KNRB)
In de workshop ga je aan de slag met de vraagstukken 1) wat leer je aan roeiers mbt veiligheid en 2) hoe organiseer je een veilige les. We maken samen een denkkader waarmee je de les kunt structureren en gaan in op de ‘human factor’ in relatie tot veilig handelen.

Meld je nu aan via deze link.

Contact

Afdeling Sportparticipatie

Het Instructeurscongres wordt georganiseerd door het KNRB team opleidingen. Contact opnemen kan via [email protected].

KNRB bestuur

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris opleidingen.