roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Schoolroeien

Schoolroeien

Voor veel pubers is meedoen aan schoolroeien vaak een eerste kennismaking met de roeisport. Voor de KNRB heeft het schoolroeien meerdere doelstellingen. Enerzijds stimuleert het middelbare scholieren om (meer) te gaan sporten en is het een kans om een meer diverse groep scholieren kennis te laten maken met roeien. Anderzijds biedt het verenigingen de kans om door middelbare scholen te begeleiden in het deelnemen aan het Nationale Schoolroeikampioenschap (NSRK) en daarmee nieuwe junioren aan te trekken.

Veel scholieren op het water

Tijdens het NSRK strijden tussen de 300 en 600 scholieren vanuit Middelbare scholen en ROC’s uit heel Nederland op de Bosbaan in Amsterdam onderling met elkaar. Deelnemers roeien een wedstrijd over 500 meter uit de onder- of bovenbouw in boten met 2 of 4 deelnemers tegen elkaar en vooral voor de eer van hun school.

Terugblik op editie 2022

Graag bedanken we alle vrijwilligers die hebben geholpen om er een succesvolle dag van te maken. Hierbij een link naar de uitslagen en het fotoalbum.

De winnaar van editie 2022 was het Rudolf Steiner College uit Haarlem, lees hier meer over de winnaar van het NSRK 2022.

Voor verenigingen en scholen

Voor scholen en verenigingen die nadenken over deelname aan schoolroeien en het volgende NSRK. Check de pagina schoolroeien organiseren voor meer informatie, praktische tips en bijvoorbeeld een stappenplan.

Onderwerpen

Nationaal Schoolroei Kampioenschap

Schoolroeien organiseren