roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Indoorroeien

Ergometer merken

Concept 2

In 1981, creëerde de broers Dick en Peter Dreissigacker de Concept2 Indoor Rower, al snel werd het roeiapparaat de keuze wereldwijd. Meerdere modellen later, wordt Concept2 nog elke dag gebruikt door zowel Olympische kampioenen als beginners. De Performance Monitor onderscheidt de Concept2 van de concurrentie met accurate, gedetailleerde en belangrijker nog, vergelijkbare gegevens. Dit is wat de Concept2 een essentieel instrument maakt van trainingsprogramma’s en boothuizen over de hele wereld, en heeft geleid tot indoor wedstrijden, evenals wereldrecords en rankings.

Rowperfect RP3

Op basis van de natuurlijke afloop van de roeibeweging heeft Cas Rekers in 1988 de eerste dynamische ergometer, de Rowperfect, ontwikkeld. Bij een dynamische ergometer zijn zowel het frame met vliegwiel als het stoeltje vrij om te bewegen op een balk — dit is anders dan de meerderheid van de ergometers waar het frame en vliegwiel vast staan en alleen het stoeltje beweegt. De Rowperfect is ontworpen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een efficiënte coördinatie van techniek en kracht om de boot een zo groot mogelijke snelheid te geven.

Waterrower

WaterRower maakt al meer dan 20 jaar een brede selectie van roeimachines door een stijlvol ontwerp, met de hand gemaakte afwerking en ethisch geproduceerde materialen te combineren. Het unieke WaterFlyWheel van WaterRower werd uitgevonden door de voormalige Amerikaanse toproeier John Duke in 1988. Alle machines worden nog steeds gemaakt in een eigen fabriek van WaterRower in Rhode Island, USA.