roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Wedstrijden & evenementenWedstrijd organiseren

Afgelasting (deel) wedstrijd

Terugbetalen van de wedstrijdgelden. Een veelgestelde vraag in deze coronatijd betreft het terugbetalen van de wedstrijdgelden bij afgelasting. Het Reglement van Roeiwedstrijden Art 39.3 van het RvR zegt hierover:

Indien de wedstrijden als gevolg van onvoorziene omstandigheden of overmacht niet kunnen plaatsvinden, ook niet op een andere dag, wordt een door het bestuur van geval tot geval vast te stellen percentage van de inschrijfgelden aan de inschrijvende verenigingen gerestitueerd.”

In de praktijk komt dat er op neer dat wij commissie wedstrijden van de KNRB vanuit de wedstrijdorganisatie een voorstel van het percentage ontvangen. Meestal is dit percentage gebaseerd op de winst die op de wedstrijd is geboekt. De volledige winst wordt dan naar verhouding van de inschrijvingen teruggestort naar de verenigingen.

Indien bovenstaande (overzicht van gemaakte kosten, ontvangen inkomsten, alsmede het voorstel voor het percentage) overzichtelijk aangeleverd wordt, wordt dit in de grote meerderheid van de gevallen gewoon goed gekeurd zoals aangeleverd. Het voorstel mag gestuurd worden naar [email protected]. Deze zal uiterlijk binnen twee maanden reageren