roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein Wedstrijden & evenementenWedstrijd organiseren

CROW: Richtlijn van invloed op uw roeievenement?

Eind september is de CROW-richtlijn ‘standaardmaatregelen op vaarwegen’ van kracht geworden. Is dat deze richtlijn van invloed op uw roei-evenement? Lees verder voor meer informatie.

De richtlijn, die buiten de KNRB tot stand is gekomen en waarover we pas geïnformeerd zijn ná vaststelling, is van toepassing op evenementen, zoals roeiwedstrijden. Dit is erg vervelend omdat het mogelijk veel extra werk en kosten met zich mee kan brengen. Hoewel maar een richtlijn, kunnen de maatregelen verplicht worden opgelegd.  Onderstaand plaatje legt uit waar dat toe kan leiden: borden, oevermarkeringen, omvaarroutes en ballenlijnen allemaal uit te voeren door en op kosten van de organisatoren van evenementen. Fijn dat veiligheid voorop staat, maar het kan mogelijk tot onwerkbare situaties voor wedstrijdorganisaties leiden.

Het goede nieuws is dat de richtlijn na een jaar wordt geëvalueerd. Wij horen dus graag jullie ervaringen. 

Zowel Feike Tibben, betrokken KNRB-bestuurslid, als Martijn van Rossum, medewerker Wedstrijden en Evenementen delen de mening dat overleg met de lokale autoriteiten, het vruchtbaarste werkt om tot een werkbaar roei-evenement te komen.