roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein ToproeienTalentontwikkeling

Selecties U23 (Senioren B)

De Senioren B (SB/U23) vallen onder de C-selecties van het jaarprogramma talentontwikkeling. Atleten die in aanmerking komen voor een uitzending naar het WK onder 23 (WKU23) voldoen aan het talentprofiel (P-5 tot P-3) en vallen hiermee binnen de fasen ‘Leren presteren’ en ‘Naar de top’.

Deze atleten trainen gedurende het roeiseizoen op hun vereniging. Voorafgaand aan het WKU23 zal een centraal programma plaatsvinden.

Selectiebeleid 2022

FISA evenementen

De C-selecties U23 betreffen de volgende FISA evenementen:

  • FISA WK U23, 30-31 juli, Varese (ITA)
  • FISA EK U23, 3-4 september, Hazewinkel (BEL)

Selectie WKU23

Atleten die in aanmerking willen komen voor het WKU23 dienen gedurende het seizoen te voldoen aan de individuele meetmomenten:

Scull-selectie

Na de NK klein wordt de scullselectie bekend gemaakt. Dit is de geprioriteerde selectie voor het WKU23. Richtlijnen voor de scullselectie zijn vanaf P-4.

  • Skiff: Vrouwen 7:43 of Mannen 7:01
  • Ergo: Vrouwen 6:57 of Mannen 5:59

Boord-selectie

Roeiers die niet in aanmerking komen voor de scullselectie, worden na het NK klein uitgenodigd voor de boordselectie. De selectie hiervoor start vanaf 16 mei.

N.B. Niet door de KNRB geformeerde boordnummers, kunnen door verenigingen zelf ingevuld worden om zo op eigen gelegenheid deel te nemen aan het WKU23. Niveaubepaling van deze ploegen vindt plaats tijdens een trial op zaterdag 18 juni 2022.

Stuurselectie

Tevens kunnen vanaf het begin van het seizoen verenigingen, stuurlieden (vrouw of man) zich aanmelden.

Atleten die wonen en trainen in het buitenland

Atleten die in het buitenland roeien en deel willen nemen aan het WKU23 dienen minimaal één complete profieltest aan te leveren.

Uitnodiging voor de scullselectie gebeurt op basis van scull-/skiff resultaten uit het verleden en de profieltest. Het is uiteraard mogelijk om een nieuwe skiff tijd toe te sturen gedurende het seizoen.

Ook worden in de afweging van selectie, de prestaties van de afgelopen jaren en de roeiprestaties in het buitenland gewogen en zal de talentcoach in samenspraak met de hoofdcoach beslissen over een opname in de selectie.

Eigen bijdrage

  • Eigen bijdrage WKU23: €400

Overige buitenlandse wedstrijden

Aan de meeste wedstrijden kan de vereniging zelfstandig inschrijven. Daarnaast zijn er enkele wedstrijden waar toestemming van de KNRB voor nodig is.

Henley Royal Regatta

Voor het starten van de Henley Royal Regatta is expliciete toestemming van de KNRB vereist. Op het inschrijfformulier moet een stempel en handtekening van de roeibond staan. Zorg dat het formulier op tijd naar de KNRB wordt verzonden. Vervolgens kunnen verenigingen zelf de inschrijving afronden.

Lees meer

FISU Universiade

Onder auspiciën van de KNRB is de selectie, voorbereiding en uitzending in handen van de NSRF. Voor meer informatie: www.nsrf.nl en mail: [email protected].

Waar moet je op letten?

  • Voor deelname aan een FISA evenement moet je een sportmedische keuring hebben laten doen.
  • Gebruik je medicijnen op voorschrift van een arts? Begin dan op tijd met het aanvragen van dispensatie op de dopingreglementen.

Contact

De C-selecties U23 vallen onder het KNRB topsportsecretariaat. Contact opnemen kan via Hoofdcoach U23 of [email protected]

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris topsport.

Downloads

Downloaden Jaarplannen 2022 .pdf - 370 KB